Food

Gras in een smoothie?!

DSC06525

Je eerste gedachte zal vast ergens in de buurt zitten van: “Wat? Huh? Bah? Kan dat? Zou ik echt niet drinken! Hoe dan?” Even een samengevat antwoord op alle vragen die nu je hoofd vullen: Dit is een groene smoothie met tarwegras (een soort superfood) en andere soorten fruit (en groente). Het gras is eetbaar en heel erg gezond. In natuurwinkels heb je het vaak in poedervorm. En hoe je het kunt maken? Dat lees je in dit artikel.

Wat heb je nodig?

ingredienten

 • tarwegras
 • een banaan
 • een kiwi
 • sinaasappelsap
 • witte druiven
 • wat mint blaadjes
 • een blender
 • een schaar

Klinkt allemaal heel vanzelfsprekend, maar hoe kom je aan tarwegras? Je kunt het simpelweg kopen in de winkel, maar… ik moet zeggen dat tarwegraspoeder of -sap (of in andere vorm) erg prijzig is. Nou hebben wij daar een oplossing voor: we gaan gewoon zelf tarwegras kweken en telen. Een soort mini moestuin. We bestelden de zaadjes voor tarwegras bij een webshop genaamd Vreekens’s zaden waar ze ontelbaar veel zaden en plantjes hebben voor jouw eigen moestuin. We bestelden dit zaad en hebben die vervolgens in een bak gezaaid en na een dikke week haalde we er onze eigen (niet al te duren) tarwegras vanaf.

DSC06486

PicMonkey Collage

Hierboven zie je welk zaad we precies hebben gebruikt

DSC06503

PicMonkey Collage tarwegras

Je kunt het gras in zijn geheel gebruiken in de smoothie

DSC06511

DSC06512

blenden

Zin in iets nieuwe in je dagelijkse smoothie: probeer dan zeker tarwegras. Ik had het nog nooit gehad voordat ik zelf smoothies maakte met tarwegras. Het gras is verbazingwekkend lekker en kan goed gecombineerd worden met verschillende fruitsoorten, zoals mango, druiven en banaan, maar zou ook prima werken met een groene smoothie gevuld met groente.

Heb jij weleens iets gegeten of gedronken met tarwegras?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Elise 18 mei 2016 at 16:32

  Oehh klinkt lekker! Ik heb hier wel eens van gehoord maar nog nooit echt verder over nagedacht om er iets mee te gaan doen. Dit ga ik denk ik wel een keer proberen.

 • Leave a Reply