Diary

Another day in my favorite city

DSC06316

Amsterdam is altijd een goed idee. En zo ook afgelopen zaterdag stonden Floor en ik op het station om vervolgens de trein richting onze hoofdstad te nemen. We gingen een treinreis van 2 uur, bezoek aan het Stedelijk Museum en de IJhallen tegemoet. Floor en ik hadden weer een leuke dag vol gelach, geklets, nieuwe plekken, fijn weer en leuke foto’s.

DSC06188

DSC06192

DSC06194

DSC06200

DSC06220

Onze trip begon in het Stedelijk Museum waar we een rondje liepen en Floor mij dingen vertelde over de verschillende kunstwerken die we voorbij zagen komen. Floor heeft kunst op school en weet dus wat meer over verschillende methoden, tijdperken en kunsten. Het Stedelijk was ruim en groot gevuld met kunstwerken van alle soorten en maten. Van plastic CD-doosjes op de grond tot Van Gogh en Mondriaan. Heel divers dus.

DSC06223

DSC06260

Daarna zette we ons dagje voort door het openbaar vervoer te nemen richting de IJhallen, een plek waar ik al veel van had gehoord en die ik graag een keertje met eigen ogen wilde zien. We liepen het terrein op terwijl Floor vrolijk werd van de graffiti werken die de omgeving kleurde. We besloten eerst wat te nuttigen bij Pllek (aanrader) en daarna een kijkje te nemen op de markt.

DSC06238

DSC06261

DSC06265

DSC06266

DSC06269

DSC06272

DSC06315

Door het warme weer en de fijne locatie heb ik deze dag als een soort chill dag in Amsterdam ervaren. Een drankje doen bij Noorderlicht, haren vlechten op het strandje bij Plekk en slenteren door de rijen met aan beide kanten kraampjes. Met mijn zonnebril op mijn neus en Floor aan mijn zijde was het een hele fijne dag waarvan ik echt heb genoten. Ik hoop snel weer een keertje terug te gaan, want er zijn nog zoveel plekjes in Amsterdam die onontdekt zijn door mij.

Wat is jouw favoriete plekje in Amsterdam?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bodi Féline 15 mei 2016 at 08:22

    Ahh wat klinkt dit fijn! Ik hou ook zoveel van Amsterdam.
    Leuke foto’s!

  • Leave a Reply