Fashion

Tips voor een eigen stijl

DSC06318

Ik schreef er al een keertje een artikel over: een eigen stijl. Daarin omschreef ik hoe ik dacht over de term en wat mijn persoonlijke mening en verhaal was op het gebied van stijl en mode. Ik ben al een aantal jaar zoekende. Zoekende naar een eigen stijl. In die jaren heb ik bepaalde dingen geleerd in dit avontuur naar de kleding die ik draag en de uitstraling die ik daarmee heb. Een eigen stijl zoeken en vinden is moeilijk. Dus ik help jou daarmee een handje vandaag.

Ik heb zo mijn gedachtes en overtuigingen over een eigen stijl die ik – zoals ik al vertelde – in een vorig artikel heb verwerkt. Een eigen stijl is iets ingewikkelds. Iets waar veel opvattingen en meningen over zijn. Ik denk zelfs dat iedereen wel iets anders verstaat onder een eigen stijl. Naar mijn gevoel is een eigen stijl een kledingstijl waarmee jij jezelf als het ware omschrijft zonder woorden. Iets waarmee je jezelf onderscheid.

DSC06283

Wat vind jij leuk

Voor je een eigen stijl wilt ontwikkelen, moet je natuurlijk eerst weten hoe en wat. Wat voor stijl vind jij leuk? Ben je meer van de meisjesachtige items of neig je toch eerder naar de iets stoerdere kant. Zoek inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest om jouw smaak te ontdekken.

Probeer

Nu je een beetje weet wat je leuk vind, is het tijd om te proberen. Welke combinaties uit je kast zijn al leuk en hoe kun je ze iets aparter maken.   Het zal je verbazen hoeveel je al kan met de kledingstukken die al in je kast liggen. Misschien kun je nog wat kleine items toevoegen om die ene combinatie nog iets anders en aparter te maken.

De details doen het ‘m

Een paar kleurrijke, aparte sokken? Naar mijn gevoel maakt het een outfit al een stuk speelser en opvallender. Soms vind ik het ook wel leuk staan als een outfit niet helemaal klopt. Dan is hij juist iets interessanter en aparter. Je hoeft dus niet persé van head to toe in de meest aparte items rond te lopen, want de details doen het ‘m .

DSC06317

DSC06282

Ga niet over de grens

We hebben het allemaal weleens gehad: dat gevoel dat het toch wel spannend is om dat kledingstuk aan te doen. Ik merk dat het uitproberen van nieuwe dingen energie kost. Maar WACHT: het moet niet te veel energie kosten. Een outfit bij elkaar zoeken mag een spontaan proces zijn. Iets waar je plezier in hebt. Kleding mag leuk zijn en niet ongemakkelijk en eng. Zorg dat spontaniteit zijn taak doet en je je fijn voelt met de dingen die je draagt.

Kopen, kopen, kopen

De kunst is het om net die kledingstukken aan te schaffen die de rest niet direct zal nemen. Naar mijn gevoel kun je je beter onderscheiden door naar winkels te gaan die niet overal zijn, zoals de Urban Outfitters, Monki en Topshop bijvoorbeeld. Vrij standaard winkels waar je apartere dingen zult scoren dan bijvoorbeeld bij de H&M (overigens ook een leuke winkel). Zo is de tweedehands winkel ook een tip. Zo weet je (bijna) zeker dat je een item hebt wat niet veel mensen hebben.

DSC06320

Hoe ervaar jij fashion? Houd jij je bezig met een eigen stijl of hecht je er niet zoveel waarde aan? Hoe ervaar je het proces van een kledingstijl ontwikkelen die bij jou past?


De outfit

Shirt Monki

Rok Topshop

Schoenen Converse

Horloge Loavies

Zonnebril Ray-ban

Rugzak Fjallraven

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hannah || Basiliadou 11 mei 2016 at 16:58

  Heb ik ook! Ik ben nog altijd zoekend naar een eigen stijl… Wat ik zeker doe is proberen! Iets apart kopen wat niemand heeft is ook super en speciaal.

 • Reply Elise 15 mei 2016 at 19:45

  Dit is echt een handig artikel voor beginnend mode-ontekkers :) Ik vind ook altijd dat kleding iets heel individueels is en dat het belangrijk is om te onthouden dat de wereld er niet kleurrijker op wordt als iedereen hetzelfde aan heeft. Ik heb je blog net pas ontdekt maar ik vind hem tot nu toe erg gezellig!

  • Reply Daphne 16 mei 2016 at 07:23

   Oh! Leuk om te horen en fijn dat je iets met de tips kan :)

 • Reply WilliamLof 8 juni 2016 at 07:39

  This is one awesome forum post. Keep writing. Mikulski

 • Leave a Reply