Personal

Wat mij bezighoudt

DSC06052

Vakantie. Meivakantie. Een tijd waar we ons allemaal (!) wel op verheugen na een aantal weekjes puffen en zweten achter de tafel gevuld met boeken waarvan je af en toe het gevoel hebt wat deze *piep* nou allemaal uitmaakt (vooral tijdens die laatste paar weken). Ik zeg altijd dat ik school eigenlijk best leuk vind (ja, ik hoor je denken), maar op de een of andere manier is het gewoon zo. Ik moet zeggen als dan die periode is aangebroken van vrijheid ben ik toch aardig blij. Maar wat doe ik dan allemaal?

De eerste paar dagen weet je niet waar je moet beginnen. Dat boek lezen, die film kijken, die vriendin bezoeken en die ene stad leegkopen. Heel herkenbaar voor mij. Maar na een paar dagen strand ik daar in mijn bed met de gedachte dat ik op de een of andere manier nog heel veel moet/wil doen, maar toch niks te doen heb. Ben ik de enige of zit merendeel van de lezers nu heel hard te knikken naar het scherm?

Dat zijn bepaalde momenten, maar er zijn ook momenten in de afgelopen vakantie die me heel erg goed hebben gedaan en deze vakantie sieren.

Zo lees ik voor Engels het boek ‘Twilight’. Ja, ik weet het: hoe cliché kun je zijn en waarom, waarom lees dit boek nu pas terwijl hij al sinds 2008 of zo bestaat. I got u. Maar één: ik ben niet echt op de hoogte van de hipster boektrends van het moment en twee: toen kon ik nog niet Engels lezen… bla bla bla. Anyway, ik ben echt helemaal gek van de films (die ik eerste heb gezien oeps) en het boek wat ik nu lees. Al moest ik eerst even goed nadenken of ik dit boek wel zal lezen met zijn 400 bladzijden. Ik houd van lezen als het een goed boek is. Maar daar gaat het hem juist om. Misschien weet iemand een leuk Engels of Nederlands boek om te lezen?

Verder vind ik de spontane ondernemingen zo fijn. Ik neem even mijn camera en loop een blokje om of neem wat extra tijd om die iets te uitgebreide lunch klaar te maken. Misschien ga je last minute een paar daagjes weg of besluit je met iemand af te spreken. Ik vind het fijn. De dagen zonder stiptheid op de klok: om half 7 opstaan om vervolgens een uurtje later aan te fietsen naar school. Tot 3 uur in de middag luisteren, leren en schrijven en dan naar huis.

Het is trouwens al mei! Mei?! Ja, mei! We zitten gewoon al op vijf-twaalfde van het jaar. Ik heb het gevoel alsof ik gister met mijn vriendinnen het vuurwerk de luchten zag versieren. Wat gaat het snel allemaal zo snel. Maar ik ga eerst nog even van mijn laatste 8 dagen van deze meivakantie genieten.

Enjoy the rest of your day.

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Marielle 2 mei 2016 at 11:23

  Wat een super fijn artikeltje! Helaas heb ik dat gevoel dat je niet zo goed weet wat je nou wilt doen in de vakantie helemaal niet. Bijna examens dus het is hard leren helaas :(

 • Reply Lisa 2 mei 2016 at 13:22

  Wat een gezellig kletsblogje! Ik besef ook nog helemaal niet dat het nu al mei is. Cliché, maar de tijd gaat echt hard! Ik zou ook eens vaker een wandelingetje moeten maken, gewapend met m’n camera.

 • Reply rosalie 2 mei 2016 at 21:33

  Wat schrijf je fijn, je leest het zo weg!

  xoxo

 • Leave a Reply