Lifestyle

Een eigen moestuin

DSC05872

Het is elk jaar weer iets op naar uit te kijken. Een eigen moestuin onderhouden. Met een grote tuin achter ons huis doen we het al jaren: plantjes kopen bij het tuincentrum in de buurt, ze planten in de groentetuin, af en toe even naar buiten rennen om te kijken hoe ver de plantjes al zijn en uiteindelijk zelf oogsten en opeten. Het is een mooi gevoel: groenten en fruit eten die in je eigen tuin groeien waar je een aantal zweetdruppeltjes voor hebt verloren.

Het is midden-april en volgens mam het perfecte moment om met de eerste stapjes van het moestuinproces te beginnen. Met mijn snotterende neus (ik was ziek) liep ik mee het tuincentrum in en liepen we naar het groenten en fruit vak. We vouwden een kartonnen doos open waarin we de kleine blokjes grond legden met daarin groeiend een plantje die later zal uitgroeien tot bijvoorbeeld een courgette of rode biet.

Naar het tuincentrum

DSC05875

DSC05878

DSC05881

DSC05883

En nu het echte werk (ik ben trots op je, mam)

DSC05886

DSC05893

DSC05896

DSC05888

Nou snap ik wel dat niet iedereen 20 vierkante meter beschikbaar heeft om zijn zelfvoorzienende landbouwbedrijf te beginnen, maar bijvoorbeeld in potten op het terras of kleinere stukjes grond zou het ook prima kunnen. Je kunt tegenwoordig zelf pakketjes halen bij bijvoorbeeld HEMA om je eigen kruiden te laten groeien in potten die je vervolgens op het aanrecht parkeert. Je hoeft niet direct al de groente en fruit die je bij de groenteboer aanschaft te vervangen door je een eigen groentewinkel in de achtertuin. Al neem je 2 aardbeiplantjes vind ik dat je al mag zeggen dat je jouw eigen moestuintje hebt. Het gaat immers om het idee.

Ik vind het in ieder geval een van de leukste dingen van de warmere periodes. Misschien dat ik op mijn blog wel een aantal keer een soort update over de nu nog onschuldige blaadjes en stengeltjes die boven de bruine grond uitpiepen die later zullen uitgroeien tot ons food. Oh en even iets heel erg randoms. Naar mijn gevoel proeft zelf geteeld en geoogst voedsel véél beter dan groente en fruit uit de supermarkt. Dat maakt het nog leuker. Je wordt als het ware beloont voor je harde werk (oh, voordat ik het vergeet te vermelden: Ja, de natuur zal je toch een handje moeten helpen en een aantal van je vrije uurtjes moeten schenken (ontkruid, water en liefde red.)).

Heb jij weleens je eigen moestuintje onderhouden?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply