Lifestyle

Hotspots in Strijp-S

Strijp S Sam en Daphne 015

“Sam, ik heb een idee!” Typ ik op het lichtgevende schermpje in mijn hand. Ik stelde voor om samen een keertje naar Strijp-S te gaan in Eindhoven. Ik was er al een keertje geweest tijdens de DDW. Het oude industrieterrein vol mooie interieurs en hippe plekjes moest Sam wel bevallen. Oh. Je wilt niet weten hoe vaak ze afgelopen zaterdag heeft gezegd dat ze het echt geweldig vond. Ik geef haar gelijk: Strijp-S is echt een leuke plek gevuld met nog leukere hotspots.

Pastry Club

De Pastry Club was het eerste plek waar we binnen liepen. Iets drinken was niet ons eerste plan toen we binnen kwamen. Het interieur, de stijl en de meubels. De eerste “Wat geweldig!” ontsnapte uit Sam’s mond. Ik dacht het al. Dit was echt iets voor Sam. De industrieële stijl met een hippe en moderne uitstraling. The Pastry Club is niet alleen erg fotogeniek, maar het is ook een concept waar een patisserie, chocolaterie, confiserie, salon de thé, proeverij en ijssalon worden gecombineerd, zoals op hun site vermeldt wordt.

Strijp S Sam en Daphne 027

DSC05656

DSC05661

DSC05664

DSC05652

Area 51 Skatepark

Terwijl ik eerste nog even twijfelde of we er wel naar binnen moesten gaan stond Sam al bij de deur. “Kom op, we kijken gewoon. Wat kan het kwaad?” Ja, wat kan het kwaad? Niks. De grote ruimte die achter de deur verscholen zat was gevuld met goede vibes, skateboarden en graffiti. Ook al kan ik je vertellen dat ik nog nooit op een skateboard heb gestaan, was het zeker een plekje die ik niet had willen missen. Thanks to Sam.

DSC05678

DSC05775

DSC05675

Urban Shopper

Als je écht wilt shoppen is Strijp-S niet the place to be. Maar als je het dan toch niet kan laten en toch een souvenirtje uit het fijnste deel van Eindhoven wilt meenemen zal ik je Urban Shopper aanraden. US is een grote shop-in-shop van een kapper en vintage kledingwinkel tot een fietsenmaker en interieurzaakjes zoals Daily Poetry (wat mijn favoriete shop is).

DSC05738

DSC05750

DSC05749

Onder De Leidingstraat

Onze lunchplek. Een heel leuk zaakje met een fijne sfeer, lekker eten en wederom een interieur om van te dromen. Ik nam een boterham met hummus en gegrilde groenten waarvan ik smikkelde terwijl Sam aan haar muntthee slurpte.

DSC05712

DSC05729

DSC05707

Het Ketelhuis

De Ketelhuis is opgedeeld in verschillende delen: een bar en restaurant. Sam en ik nuttigde onze tweede portie voedsel in de bar van het Ketelhuis: een kleine ruimte met voor de deur een groot terras. We besloten de trap naar boven te nemen waar we op hoge krukken met in ons gezicht een fotogenieke plant onze taartjes en thee te nuttigen.

DSC05791

DSC05794

DSC05800

Ben je weleens naar Strijp-S geweest? Misschien weleens van het leuke en hippe deel van Eindhoven gehoord?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Janna 11 april 2016 at 17:05

  Ohjee. Als ik dit zie, ben ik in staat om in de trein naar Eindhoven te stappen. Ik hou zo erg van dat industriële, urban-achtige! Doet me een beetje denken aan Berlijn. Fijne blogpost, ga ‘m zeker opslaan!

  Liefs, Janna

 • Reply Anne 11 april 2016 at 20:41

  Jaaa, ik ben er ook geweest, maar wij konden het niet zo goed vinden. Het enige wat we vonden was US én Bagels&Juice, wat tot nu toe echt mijn favoriete eettentje achtig iets óóit is!!

 • Reply Desi 12 april 2016 at 21:37

  Wat ziet het er daar leuk uit zeg, wauw. Ik kan weer een heleboel leuke nieuwe hotspots op mijn lijstje zetten. Binnenkort eens naar Eindhoven dus. xoxo

 • Leave a Reply