Diary

Een nachtje slapen in Harlingen

DSC05383

Harlingen. Misschien wel een stadsnaam die ik ooit voorbij heb horen komen, maar verder nooit echt naar achterom heb gekeken. Daar kwam afgelopen weekend verandering in. Na ongeveer 3 uur op de achterbank selfies te hebben gemaakt en de top 40 wel drie keer op repeat te hebben gezet, kwamen we eindelijk aan in het stadje (jawel, het is een stad) Harlingen.

DSC05388

Terwijl we het stadje binnenreden werd ik al spontaan vrolijk. De zonnestralen deden het water oplichten die tussen de rijen klassieke huisjes doorstroomde. Het leek een beetje op Amsterdam, maar dan veel kleiner en rustiger. Oh en mijn geluk kon niet meer op toen we de B&B binnenstapte waarvan de vloeren bekleed waren met marmer en onze kamer zo’n fotogenieke ramen, kleuren en spiegels had. Mam en ik besloten direct al een rondje te maken in het sfeervolle Harlingen.

DSC05396

DSC05410

DSC05416

DSC05424

De volgende dag stond op de planning waarvoor we naar Harlingen waren gekomen. Nadat we ’s ochtends onze verjaardagszoenen en cadeautjes hadden uitgedeeld aan mamma en daarna een heerlijk ontbijt kregen was het tijd richting de haven van Harlingen te rijden: we kregen een rondleiding op een jacht. Nee, niet een jacht waar wij zomaar even een weekje op kunnen chillen. Nee, een jacht met spa, onderzeeër, jetski’s, sneeuwscooters, fitnessruimte en nog veel meer dingen met een aardig hoge “WOW!!!!”-factor.  Er hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Je betaalt namelijk €525.000 per week om op deze jacht te mogen verblijven. Het is bijna niet voor te stellen… ‘Huh, maar waarom zouden jullie daar dan een rondleiding krijgen?’ Een kennis van ons is manager op deze boot en heeft ons uitgenodigd. Het was echt heel erg apart om dit te zien en om te denken dat er nog zo’n rijkdom in de wereld is. Verder heb ik het als een mooie ervaring ervaren.

DSC05451

daphne

DSC05467

DSC05494

DSC05529

Leuke adresjes in Harlingen: eetcafé Nooitgedagt & eetcafé Noorderpoort en onze Bed and Breakfast. Oh en hier nog een linkje naar meer info over de jacht waar wij een rondleiding hebben gehad.

Ben jij weleens in Harlingen geweest? Misschien om via Harlingen naar Terschelling of Vlieland te gaan? De volgende keer beter eerst een rondje door het sfeervolle Harlingen!

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sonia 28 maart 2016 at 18:17

    Heel leuk artikeltje! Ik had eigenlijk nog nooit van Harlingen gehoord, maar het lijkt me wel heel leuk! :)

  • Leave a Reply