Lifestyle

Hoe ik mijn weekplanning maak

DSC05287

Sinds een paar weken maak ik elk weekend een planning voor de komende week. Ik vind het fijn, het werkt, ik heb dingen op een rijtje en ik weet wat me te doen staat de komende dagen. Ik kan inplannen wanneer ik bepaalde dingen ga afhandelen, mijn favoriete serie ga kijken en wanneer ik een rondje kan hardlopen. Verder heb ik mij door deze wekelijkse planning gerealiseerd hoe veel vrije tijd ik heb en met hoeveel dingen ik deze vrije tijd wel niet kan vullen. Benieuwd hoe ik zo’n weekplanning maak?

Ik zal het proberen uit te leggen in een soort stappenplan.

  1. Ik gebruik mijn notitieboekje voor deze planning waarbij ik voor elke dag van de week één lege pagina gebruik. Ik schrijf dus boven elk leeg blaadje dus maandag, dinsdag, woensdag en de datum erbij.
  2. Langere tijd hiervoor plande ik ook altijd in wat ik ’s ochtends wilde gaan eten voor de komende 5 dagen op een schooldag om stress te voorkomen en bewust meer variatie in mijn eten te brengen. Dus bij mijn weekplanning schrijf ik ook nog op wat ik ’s ochtends eet, als lunch en als snack in de pauze.
  3. Ik vermeld wanneer ik wakker moet worden, hoelaat ik naar school moet en wanneer ik weer terug van school ben.
  4. Dan schrijf ik verdere algemene dingen op met de tijden erbij, zoals yoga, een volleybaltraining, een afspraak en de tijd dat ik naar bed wil gaan.
  5. Als het goed is zie dat er nu bepaalde tijdstippen niet gevuld zijn tussen de tijd dat je thuis komt van school of werk, andere verplichtingen en de tijd dat je naar bed wilt. Deze perioden kun je opvullen met de dingen die je graag zou moeten of willen doen. Bijvoorbeeld leerwerk voor school, huiswerk, Pretty Little Liars kijken of een uurtje Youtube.

Op deze manier, het gebruiken van een planning, heb ik het gevoel dat ik veel bewuster om ga met mijn tijd en mijn tijd veel beter inplan met dingen die echt nuttig zijn. Ik bekeek laatst een video op Youtube van Shameless Maya waarin ze in een video over haar bucketlist dit zei: “I have this interessting thing the way I live my life. I’m very aware of dead and because of that I constantly feel that time is ticking,. So I just want to live as much of this beautiful life as I can.”

Maak jij gebruik van een planning? Hoe probeer jij je tijd het beste in te delen? Waar spendeer jij graag tijd in?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply