Fashion

Trends die mij blij maken

DSC05208

Hebberig gris ik de nieuwe VOGUE en GLAMOUR uit het schap in de supermarkt. Ik kijk even over mijn schouder en roep terwijl ik mam zie: “Mam, deze neem ik ook mee!” Terwijl ik vervolgens de twee met fashion gevulde plaatjes, informatie en inspiratie in ons wagentje gooi. Zodra ik thuis ben plof ik op bed en sla de eerste pagina open, met in het vooruitzicht een uur gevuld met fashion goodness, de nieuwste trends voor het seizoen S/S 2016 en enkele mooie creaties van de ontwerpers.

Nadat ik het tijdschrift uit heb blader ik het nog eens grondig door om  de inspirerende stukjes tekst en plaatjes uit te scheuren en deze vervolgens in mijn plakboek vol met fashion inspiratie te plakken. Op deze manier ben ik er een beetje achter wat de aankomende trends zijn die ik in elk tijdschrift en social media wel tegenkom. Ik heb vandaag een aantal trends geselecteerd die ik ga delen met jullie: een aantal trends die mij blij maken, omdat ik ze toch best wel heel erg tof zijn en ik niet kan wachten om deze trends te gaan dragen, ook al ben ik liever niet iemand die draag wat ‘in de mode’ is.

Do It Yourself

Niet alleen zijn de schappen ermee gevuld, ook wij mogen er thuis zelf mee aan de slag gaan. Een oud, saai spijkerjasje kun je in no-time opvrolijken met wat patches, broches of andere versiersels. Oh, een pluspunt: deze trend is ook nog eens erg hip dit seizoen. Als ik op de webshop van Topshop kijk zie ik verschillende jasjes, broeken en andere mooie kledingstukken bedekt met de stoerste, apartste DIY-projectjes van minimale spelden tot opvallende patches.

DSC05232

DSC05227

Denim

Spijker, spijker en nog eens spijker. Een stof die er altijd al is geweest, maar nu nog meer en het liefst op verschillende manieren gedragen kan worden. Een spijkerbroek met strepen, een tuinbroek, spijkerjasjes gevuld met patches en ga zo maar door. Ik denk dat denim voor velen als een van de favoriete stoffen geld. Alleen maar fijn, wat denim is nog steeds niet weg te denken.

Urban Style

Ik denk dat ik mijn stijl wel kan omschrijven als een iets stoerdere, edgy stijl (Floor, ik weet dat je nu lacht). Dat is ook de reden dat ik echt als een blok viel voor de trend waarbij we steeds meer sportieve items dragen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld een bomberjack, sneakers, Adidas of een petje. Eigenlijk alles wat zeer comfortabel zit of sportieve vibes heeft, mag wel tot deze trend gerekend worden.

Prints

Ik vind het er zo tof uitzien: een aparte kleurrijke broek gevuld met strepen van verschillende breedtes, gecombineerd met een nog opvallender topje bedekt met een geruite patroon. Prints waren er altijd al. Maar prints combineren met prints is iets nieuws, iets gewaagds en iets wat je moet proberen.

DSC05225

DSC05221

Back to the 80’s and 90’s

Een leren jasje met daaronder een band T-shirt? Oh, ja, definitely de 80’s en 90’s. Ik vind de stijl van die tijd echt zo leuk en is mij zeker niet ontgaan in de talloze fashion tijdschriften die ik heb doorgebladerd. Ik schreef een tijdje geleden een artikel over de trends die men in die tijd heel vaak zag.

Ja, ik ben echt helemaal enthouiast over de trends van dit seizoen. Oh, en ik sta echt te trappelen om eens een keertje goed in te slaan om mijn kast op voorraad te brengen met verschillende items die zich aansluiten aan de trends van dit seizoen, wat oh, wat zijn ze stuk voor stuk toch verschrikkelijk tof.

Wat vind jij van de trends voor het komende seizoen? Misschien al een besluit genomen over jouw favoriet?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Valerie 26 februari 2016 at 11:48

    Prints zijn echt geweldig! Het is eens wat anders dan altijd een jeans met een blauwe sweater :) en van bandshirts ben ik fan 😉 heel leuk artikel!

  • Leave a Reply