Lifestyle

3 inspirerende documentaires op Netflix

DSC04997

Ook al kan ik zo genieten van een weekje vrije tijd (voorjaarsvakantie red.) komt het verschijnsel ‘verveling’ toch af en toe even om de hoek kijken. Dan betrap ik me weer op iets te lang met de iPad in mijn hand kijkende naar een stel Youtubefilmpjes. Hm, als ik dan iets qua elektriciteit doe, wil ik wel dat het efficiënte dingen zijn. Zo ontdekte ik de genre ‘documentaires’ op Netflix en ging helemaal los met de uren die ik spendeerde kijkende naar de meest interessante en inspirerende documentaires.

1. Living on One Dollar

Een documentaire over vier vrienden die ervaren hoe het is om te leven in armoede. Erg interssant om hun journey te zien ontwikkelen, de verhalen van de inwoners van het gebied in Guatemala te horen en te zien hoe verschillend het leefgebied en de gebruiken zijn dan we hier in de westerse wereld zijn gewend. Een documentaire die je wel even laat nadenken over hoe goed en mooi we het hier hebben!

2. Iris Apfel

Voor ik deze documentaire met mam had gekeken had ik nog nooit van Iris Apfel gehoord. Een naam die nu niet meer zo snel uit mijn geheugen zal verdwijnen. Heel mooi om te zien hoe een ouder persoon nog zo veel waarde kan hechten aan fashion en hoe mooi en verzorgt ze er altijd uit blijft zien. Haar stijl en gevoel voor mode inspireert mij. Zeker een aanrader als je een groot fan bent van mode en alles daar omheen.

3. Fat, Sick and Nearly Dead

Omdat deze documentaire zo’n succes was en mensen er zo door werden geinspireerd is er ook een tweede deel van deze documentaire gemaakt. Je gelooft het of niet, maar het juicen kriebelde na het zien van deze documentaire toch wel een beetje. Een documentaire waardoor ik erg word geinspireerd door de verhalen, de reacties van de mensen, de reis die Joe maakt en wat men heeft behaald.

Heb jij weleens een inspirerende documentaire gezien? Heb je misschien nog tips voor inspirerende docu’s?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Boudewijn 18 februari 2016 at 09:34

  Een tijdje geleden heb ik de docu OMG GMO gekeken over genetisch bewerkt voedsel in Amerika (en de wereld). Super interessant.

  • Reply Daphne 18 februari 2016 at 15:41

   Bedankt voor de tip, Boudewijn!!!

 • Reply Janna 18 februari 2016 at 11:19

  Iris Apfel is echt geweldig! Ik wist helemaal niet dat er een docu over haar was gemaakt, die ga ik zeker kijken! Ik volg sinds een maan een cursus documentaire filmen en vind het nu nóg leuker om naar docu’s te kijken. Fijne vakantie nog!

  Liefs, Janna

  • Reply Daphne 18 februari 2016 at 15:42

   Wow, wat interessant! Wat leer je dan zoal op je cursus?

  Leave a Reply