Personal

Een ode aan de dagelijkse dingen

geluk 045

Terwijl ik mijn tas neergooi op mijn bed, kijk ik even rond. Ik kijk even naar de kast tegenover mijn bed die grotendeels van mijn kamer inneemt, ingericht met een paar vondsten van de kringloopwinkel, cactussen en mijn schoolboeken. Ik houd ervan; hoe het er nu uitziet. Het liefst breng ik er geen veranding in. Mijn kamer voelt vertrouwd. Net zoals de dagelijkse routine. De dingen waar ik elke dag weer even bij stil sta en dankbaar voor ben.

Laatst toen ik wat regendruppels op het keukenraam probeerde scherp te stellen door de lens van camera, bedenk ik me even hoe fijn ik de dagelijkse dingen eigenlijk vind. Mam die etend een tijdschrift door bladert aan de keukentafel, pap die zijn favoriete serie in de woonkamer kijkt, de afwas op het aanrecht en de boekenkast volgepropt met boeken.

geluk 041

geluk 053

De dagelijkse dingen zijn dingen die we eigenlijk heel normaal vinden. Dingen waar we aan gewend zijn. Dingen waar we stiekem waarde aan hechten en waar we misschien wel de betekenis ‘thuis’ aan kunnen koppelen. Terwijl ik de klassieke muziek op de achtergrond hoor nu ik dit artikel typ heb ik even een helder momentje (je weet wel, zo’n moment dat je even nadenkt, zoals je eigenlijk nooit nadenkt).

Wat zijn de dagelijkse dingen waar ik veel waarde aan hecht? Hmm, ik kan genieten van mijn dagelijkse routine – opstaan, ontbijten, naar school, thuis van school, yoga, de wekenlijkse volleybaltrainen en niet te vergeten dat ene rondje hardlopen. De zelfgemaakte granola in mijn yoghurt of mijn favoriete Dr. Martens. Oh, verder is het familie die ik elke dag weer zie en waar je stiekem nooit genoeg van kan krijgen, mijn kat, school (yeah, really), mijn kamer (like I said), eindeloze knuffels met Jip, inspiratie en inspireren.

geluk 039

geluk 052

Stuk voor stuk kleine puzzelstukjes die samen jouw dag vormen. Kleine dingetjes die we niet zomaar loslaten en misschien wel iets meer naar zouden mogen omkijken, omdat ze zó fijn zijn.

Wat is jouw favoriete deel van je dagelijkse dingen? Of datgene wat jou elke dag van binnen even doet glimlachen?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply