Lifestyle

Mijn ervaring met yoga

DSC05038

Afgelopen half jaar stap ik elke maandagavond op mijn fiets richting mijn wekelijkse yoga-uurtje. Voor deze wekelijkse yoga-uurtjes had ik nog nooit aan yoga gedaan. Wel had ik er veel over gelezen en over gehoord. Ja, dit wilde ik proberen.  In ons dorp startte een mevrouw een tijd geleden een yogaschool op, waar ze dan op een aantal uren in de week een yogales geeft. Ik deed een poging en belde naar de yogaschool. De maandag daarna stapte ik de ruimte in gevuld met yogamatten.

Ik heb dus al wat yogalesjes, yoga-termen en yoga-wijsheden horen langskomen bij de afgelopen lessen. Ik heb heel wat geleerd, maar weet zeker nog niet alles van de ontspannende sport. Misschien vraag je je wel af: ‘Hoe heb je dat half jaar dan ervaren en wat heb je allemaal geleerd?’ Dat is precies wat ik vandaag ga vertellen in dit artikel.

Wat vind ik van yoga?

Elke week ga ik weer met volle motivatie naar de les. Ik vind yoga zo fijn. Het geeft me rust. De oefeningen geven me rust en vind het fijn om te doen. Het is anders, wat ik er juist wel leuk aan vindt. Het is een sport waar bewustzijn een zeer belangrijke rol speelt. Het is een sport waar ik erg veel energie uithaal. Een sport die ik pas net heb leren kennen en die nog meer wil leren kennen. Ik hoop nog lang door te mogen gaan met deze speciale, ontspannende sport.

DSC05027

DSC05034

Wat heb ik van yoga geleerd?

Nog steeds leer ik elke les kleine dingetjes. Zoals hoe je meer in het ‘nu’ kan leven of op je ademhaling moet letten. Het heeft me ook meer bewustzijn gegeven. Denk dan aan mijn houding als ik op een stoel zit en de gedachte om aandacht te schenken aan de kleine dingetjes. Verder heb ik meer geleerd over meditatie en heb ik heel wat fijne oefeningen leren kennen die ik thuis af en toe even op de uitgerolde yogamat in mijn kamer doe en probeer.

Waarom zou je yoga eens moeten proberen?

Ik denk dat je zeker eens een poging tot yoga zou moeten doen als je benieuwd bent naar een andere sport dan anders. Yoga is naar mijn gevoel toch wel wat anders dan ik het had verwacht. Het zijn niet ‘random’ oefeningen om op een één of ander flexibel elastiekje te lijken. Nee, stuk voor stuk doen de oefeningen iets voor je lichaam. De ene zorgt voor een betere doorstroming en de andere laat je ontspannen. Anyways, probeer yoga alsjeblieft als je iets meer ontspanning in je leven wilt brengen en je lichaam veel goeds wilt doen. Just give it a try.

Heb jij weleens aan yoga gedaan? Zo niet? Zou je het misschien een keertje willen proberen?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply femke 14 februari 2016 at 12:44

  Ik denk ook heel vaak erover om met yoga te starten. Jammer genoeg is er bij mij in de buurt geen plek om dit te doen. Ik moet al 20 minuten rijden met de bus om dan een uurtje aan yoga te doen en dan houd me een beetje tegen. Wat ik best wel jammer vind! Liefs,

 • Reply Anne 14 februari 2016 at 22:21

  Ik ben heel benieuwd naar yoga, misschien dat ik me daar volgend jaar wel voor inschrijf!!

 • Reply joelle 15 februari 2016 at 10:56

  Leuk artikel!
  Ik dacht er toevallig van de week nog aan. Er is zo vaak tegen mij gezegd;
  misschien is yoga wat voor jou. En van de week dacht ik dus ik zou wel is iets willen doen
  wat mij echt rust geeft. Ik ga alleen liever niet een les doen maar op mijn gemakje thuis zitten..
  maar volgens mij zijn er nog genoeg boeken te vinden over yoga oefeningen.

  liefs joelle

 • Reply Joanne 15 februari 2016 at 21:35

  Ik vind het echt een interessante sport. Nog nooit echt een les gevolgd of hele oefeningen routine gedaan, maar het lijkt me wel super fijn om eens te proberen!

 • Reply Willemijn 16 februari 2016 at 18:25

  Jaa!! Ik hou van yoga! Iemand die ik eigenlijk niet zo goed ken vroeg aan me: en jij zit zeker dan op yoga? Jep! Inderdaad! En ik ben het helemaal met je eens.

 • Leave a Reply