Lifestyle

Inspiratie

geluk 058

Oh, jongens. Afgelopen woensdag was het zover. Mijn eerste column stond ik het plaatselijke krantje. Stiekem vond ik het best wel spannend om mijn “verhaaltje” in te leveren. Zou het wel goed zijn? Is het niet iets te anders dan anders? Maar nadat ik mijn mailbox de volgende dag opende kreeg ik spontaan een lach op mijn gezicht door de positieve reactie die ik op mijn stukje over “inspiratie” kreeg.


Als ik in het woordenboek bij de ‘i’ het woord inspiratie opzoek, zie ik het staan. ‘Inspiratie: ideeën en energie om iets te doen, een ingeving, bezieling.’ Maar waarschijnlijk betekent het nog veel meer. Niet alleen in het algemeen, maar ook voor jezelf. Ik denk even na. Wat is inspiratie voor mij?

Iets wat mij fascineert, iets wat me langer doet nadenken en iets wat mij misschien wel langere tijd bij blijft. Inspiratie geeft één of andere prikkel. Een prikkel tot aansporing. Naar mijn gevoel maakt inspiratie het leven een stukje mooier. Je ontdekt wat jou doet glimlachen en zorgt ervoor dat je je kunt focussen op de dingen die jou gelukkig maken. De gedachte aan iets wat jou inspireert geeft jou energie. Zou het Engelse woord ‘inspiration’ afgeleid zijn van spirit, wat energie, enthousiasme en inzet betekent?

Iets om over na te denken: Wat inspireert jou? En waar komt jouw inspiratie vandaan? Misschien door een film, een boek? Een gesprek op een verjaardag en school of werk? Kleine dingen zouden ook inspirerend kunnen zijn en denk eens aan familie en vrienden. Veel mensen halen inspiratie uit een zogeheten moodboard. Misschien is het een idee om in deze tweede maand van 2016 te doen als het fenomeen verveling optreedt?

Nu ik dit op papier zet dwalen mijn gedachten af naar de dingen die mij inspireren. Ik denk aan de mooie verhalen die ik heb gelezen, de plekken die ik heb gezien en de ervaringen die in mijn herinnering zijn opgeslagen.

Als je niet weet wat jou inspireert, ga dan op zoek. Ontdek deze dingen. En als je ze hebt gevonden koester ze dan voor altijd.

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Floor 12 februari 2016 at 14:51

  Zeker diepgaand. Goed bezig, meid 😉 Ben trots op jou

  • Reply Daphne 12 februari 2016 at 15:58

   Dankjewel lieve Floor!

 • Reply Basiliadou 13 februari 2016 at 19:06

  Moet een heerlijk gevoel zijn! Inspiratie is heel veel. Inspiratie hangt ook van persoon tot persoon af! :)

 • Reply sdf 16 februari 2016 at 18:34

  Simply want to say your article is as amazing. The clarity for your submit
  is just great and i could assume you are knowledgeable
  on this subject. Fine together with your permission allow me
  to grab your feed to keep updated with forthcoming post.
  Thank you one million and please carry on the enjoyable work.

 • Leave a Reply