Lifestyle

Experimenteren met aquarel

geluk 028

Laatst zag ik opeens een schildersdoosje in mijn kamer liggen. “Ja, dat kun je een keertje uitproberen!” Zegt mam terwijl ze in de deuropening staat. Ik laat het me geen tweede keer zeggen, pak wat papier, water en ga er even goed voor zitten. Als ik het balkje “afbeeldingen” aanklik nadat ik “aquarel schilderen” in de zoekbalk bij Google heb ingevuld, moet ik even van binnen lachen. Stuk voor stuk zijn de schilderingen zo mooi en kunstig. Ik probeerde vandaag wat dingetjes uit met aquarel die ik even met jullie wil delen, ook al zijn het geen meesterwerken.

geluk 022

geluk 033

geluk 025

Naar mijn gevoel hoef je niet persé kunstwerken te maken waar ieders mond van open valt. Al doe je wat je zelf leuk en fijn (en misschien wel erg mooi) vind. Want maak je kunstwerkjes nou eigenlijk specifiek voor een ander? “Mwah, ligt eraan.” Denk ik bij mezelf. “Ik in ieder geval niet, heb ik het gevoel.” Ik vind het simpelweg heerlijk om even rustig aan mijn witte bureau in mijn kamer te gaan zitten, mijn schetsboek erbij te pakken en wat random strepen, vormen en figuren op papier te zetten. Fijn om creatief bezig te zijn. Fijn om met kleuren te werken en van een aantal vegen waterige aquarel iets te maken.

geluk 032

geluk 026

Sjonge, jonge. Wat vloog afgelopen maand voorbij. We zitten al op ééntwaalfde deel van het jaar. De eerste maand van tweeduizendzestien is alweer voorbij. Eigenlijk al dik een week. Al bijna twee. Even een snelle terugblik naar deze maand: ik heb minder tijd gespendeerd kijkende naar het lichtgevende schermpje in mijn handen, heb twee musea bezocht, heb veel gelachen, creatieve buien gehad waarin ik zowel mijn notitieboek als mijn schetsboek vol krabbelde, onder andere aquarel ontdekt en maak deel uit van het plaatselijke krantje waar ik elke week iets in mag schrijven. Kom maar op, Februari.

Hoe was jouw eerste maand van tweeduizendzestien?

Liefs, Daphne

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sonia 11 februari 2016 at 00:02

  Wat fijn dat je je doelen in de eerste maand hebt kunnen waarmaken. Ook leuk die kunstwerkjes van jou. Van mij hoeven kunstwerkjes ook niet “perfect” te zijn. Er plezier in hebben is het belangrijkst!
  Liefs

  • Reply Daphne 11 februari 2016 at 10:28

   Ik ben het helemaal met je eens, Sonia!!

 • Reply Eva 11 februari 2016 at 16:06

  Mijn eerste maand was super! Leuke post trouwens,
  Liefs

  • Reply Daphne 12 februari 2016 at 08:48

   Dankjewel!!! En leuk om te horen! Hopen dat de tweede, derde, vierde, vijfde en de rest ook zo fijn gaan worden!

  Leave a Reply