Lifestyle

Mijn camera

geluk 008

Sinds eind september mag ik mij een trotse eigenaar van een Sony A5000 noemen. Dagelijk gris ik het witte, minimalistische apparaat van mijn kast om foto’s te schieten van de mooiste plekjes, leuke ervaringen, lieve mensen en spontane momenten. Over het voorwerp dat mij deze fijne herinneringen laat vastleggen vertel ik wat meer in dit artikel. Waarom koos ik voor de A5000? Wat zijn de voordelen en hoe … ?

Met als (ontdekte) passie voor fotografie ging ik afgelopen september samen met mijn oom op zoek naar dé camera die bij mij past. Wat waren de voorwaarden? Hij moest een betere kwaliteit hebben dan mijn telefoon, praktisch zijn en mooie foto’s leveren voor mijn blog. Uiteindelijk kwamen bij de keuze tussen de systeemcamera’s; de Olympus Pen PL-6 (die ik echt beeldschoon vind) en de uiteindelijk keuze de Sony A5000. Waarom ik voor deze camera ben gegaan? Omdat ten eerste de Sony een grotere sensor heeft dan de Olympus (en dus een beter beeld) en een betere filmkwaliteit heeft voor het geval een keer…

Als ik even op mijn mail terugkijk naar de honderden mails die mijn oom en ik elkaar stuurden om deze beslissing moet ik even lachen. Wat bof ik met zo iemand die mij hier zo goed kan helpen en wat ben ik blij met de uiteindelijke beslissing.

geluk 015

geluk 017

Anyways, de voordelen van de A5000.

Hij heeft wifi

Elke keer na een dagje bos roep ik weer vrolijk over mijn schouder naar Floor hoe handig die wifi nou eigenlijk is nadat ze me vroeg de foto’s van die dag door te sturen. Meerdere camera’s hebben tegenwoordig wifi wat absoluut geen overbodige luxe is.

Hij is licht, compact en praktisch

Wat moet ik hierover zeggen. Ik kan de A5000 prima in mijn rugzak gooien als ik een dagje op stap ben, doe mijn rugzak open en hang hem om mijn nek. Een uitstekende camera voor on the go.  Naar mijn gevoel was de Olympus ook vrij zwaar tegenover de Sony.

geluk 007

Hij ziet er mooi uit

Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom heb ik ook gelet op het uiterlijk van de camera. Bij de twijfel tussen de Olympus en Sony qua uiterlijk koos ik voor de Pen. Maar uiteindelijk vind ik dat de Sony hier prima tegen op kan. Hij is wit (YAS), strak en minimalistisch wat drie dingetjes zijn waarmee je mij vrolijk maakt.

Een korte ‘review’ van mijn ervaring tot nu toe van de Sony A5000 die ik nu ruim 3 maanden in mijn bezit heb (al voelt het als een veel langere tijd). Oh, al vaker kwam dit aan bod op mijn site, maar ik kan echt zo genieten van fotografie. Echt een ontdekte hobby. Het heeft me anders laten kijken naar dingen. Een passie die ik niet heel snel meer los zal laten. Een passie waar ik nog veel in mag ontdekken en een passie die ik nog kan uitbreiden.

geluk 020

Nog meer vragen over de Sony A5000 kun je hieronder stellen en dan zal ik proberen de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden! Heb jij een eigen camera? Welke?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Janna 8 februari 2016 at 12:48

  Wow, volgens mij is dat echt een fijne camera. En wifi is echt absoluut mega-erg een een voordeel. Ik heb het ook en zou nooit meer zonder kunnen. Mooie foto’s ook weer bij je artikel!

  Liefs, Janna

  PS. Ik contact je vandaag/morgen even over een museumdate hoor, nu even heel druk met school!

  • Reply Daphne 8 februari 2016 at 19:23

   Thank you! No stress, Janna! Ik hoor wel van je!

 • Reply Willemijn 8 februari 2016 at 17:06

  Misschien een stomme vraag hoor, maar is een systeemcamera nou zoveel beter dan een compactcamera? Thanks alvast!

  • Reply Daphne 8 februari 2016 at 19:28

   Ik heb het nog eens opgezocht en het grootste verschil is eigenlijk dat een systeemcamera een verwisselbare lens heeft en een grotere sensor heeft. Verder is de compactcamera iets kleiner en lichter. Ps. Stomme vragen bestaan niet.

 • Reply Boudewijn 9 februari 2016 at 21:35

  Hee Daphne ik ben super blij te horen dat de camera zo goed bevalt. Dat hebben we dan maar goed uitgezocht met z’n tweeën. Je maakt mooie foto’s en naarmate je vaker fotografeert zal je steeds beter leren om mooi licht te vinden. Succes met je hobby!

  • Reply Daphne 10 februari 2016 at 19:21

   Lief van je en heel erg bedankt!

  Leave a Reply