Personal

Interview in het plaatselijke krantje

geluk 760

“Hé, Daphne. Je wilde toch een keertje geïnterviewd worden?” Terwijl ik achter me kijk zie ik een van mijn vriendinnen die het deel voor jongeren verzorgd in het plaatselijke krantje. Toen ik hoorde dat zij mensen zocht om te interviewen had ik me enthousiast aangeboden. En zo stond ik afgelopen week met een stukje genaamd “15 vragen aan…” in de krant.

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Ik denk dat ik mijn ideale dag voornamelijk vul met leuke dingen. Misschien wat lezen, achter de computer blogs lezen voor inspiratie of een rondje hardlopen. Verder vind ik het heel erg fijn om te fotograferen en met mijn lieve vriendinnen gezellig bij te kletsen.

Als je een dag van je leven alles mocht doen en geld speet geen rol, wat zou je dan doen?

In een tijdschrift dat wij wekelijks thuis in de brievenbus krijgen, vertellen mensen over een weekend waar tijd en geld geen rol speelt. Ze vullen het artikel met de mooiste plekken op de wereld die mij altijd erg fascineren. Ik denk dat ik dus een hele dag lang zo veel mogelijk plekken zou willen bezoeken.

In welke historische tijd zou je willen leven?

Op zich ben ik wel benieuwd naar alle andere tijdvakken. Maar als ik zou moeten kiezen denk ik dat ik ga voor de tijd rond de jaren 70, 80 en 90, omdat ik fan ben van de stijl die men rond die tijd had. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mode.

Hoe zie je jouw toekomst?

Vaker krijg ik de vraag: “Wat wil je later worden?” of “Wat ga je na de middelbare school doen?” Ik heb simpelweg nog geen idee. Ik denk dat het allemaal wel gaat komen en ik moet me naar mijn idee niet al te veel zorgen maken over wat de toekomst mij zal brengen.

geluk 754

Welke dingen zou je vaker willen doen?

Ik vind het persoonlijk heel erg leuk om nieuwe plekjes te ontdekken, naar een stad te gaan om hier een dagje te spenderen of meer op reis te gaan. Ik vind eigenlijk heel veel dingen wel leuk en heb een vrij brede interesse.

Hoe zou je beste vriend of vriendin je omschrijven?

Ik kan niet echt in hun gedachten kijken, maar ik denk dat ze mij zouden omschrijven als lief, af en toe een tikkeltje gek, zweverig en iemand die veel lachen en bij wie het grootste gedeelte van de tijd gevuld is met positiviteit.

Geloof je in een God?

Dit is een onderwerp waar men uren over kan discussiëren. Voor mijn gevoel is er niet echt een God waar ik in geloof. Het klink allemaal te mooi: iemand die deze wereld heeft geschapen en over ons waakt. Al is dat natuurlijk wel iets dat erg fijn zou zijn.

Als je naar het buitenland zou verhuizen, welk land zou dat dan zijn?

Ik geloof dat ik dan voor Amerika zou kiezen. Een land waar ik al iets meer vertrouwd mee ben. Het is een land dat redelijke gelijkenissen heeft met Nederland en een landschap heeft dat heel erg gevarieerd is.

Wat is de mooiste plek waar je ooit ben geweest?

Het eerste wat ik mijn gedachte opkomt is het Nationale Park Yosemite in het westen van de Verenigde Staten, in Californië. Daar heb ik afgelopen zomer een berg beklommen. De moeite was het meer dan waard door het prachtige uitzicht over het natuurpark.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?

Afgelopen jaar heb ik met mensen afgelopen die ik via Instagram heb leren kennen. Hier heb ik een hele leuke dag aan overgehouden. Dat is iets wat ik zeker nog een keertje zou willen doen.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ik heb dit advies niet echt gekregen, maar gevonden op internet. Ik kwam een paar goede adviezen tegen zoals ‘Just do it’ of ‘Travel is the only thing you can buy that makes you richer’ en ‘Style is knowing who you are, what you want and not giving a damn’.

Wat is je mooiste/leukste herinnering?

Zonder twijfel kies ik dan voor de mooie reizen naar het buitenland die ik heb mogen maken met mijn lieve familie. Ik heb heel wat mooie herinneringen aan de trips naar onder andere Maleisië, Mexico, New York en Parijs.

geluk 746

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik geloof dat ik heel erg uitkijk naar het hele komende jaar. Wat er allemaal gaat komen, zoals nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe herinneringen maken.

Met wie zou je een week willen ruilen van leven?

Het lijkt me heel interessant om met mensen met verschillende culturen, uit andere omgevingen en diverse gebruiken een keertje te ruilen en te kijken hoe men het daar heeft en de verschillen te ervaren met hier.

Verder heb ik afgelopen week iets opgestart wat ik misschien wel een nieuw hoofdstukje van mijn dagelijks leven kan noemen. Ik ga namelijk ook meehelpen met het plaatselijke krantje waarvoor ik mensen wekelijks moet gaan interviewen en een column mag gaan schrijven. Iets waar ik heel erg veel zin in heb en heel erg naar uitkijk.

Waar kijk jij het meest naar uit?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Janna 5 februari 2016 at 20:31

  Hee Daphne, bedankt voor je reactie op mijn blog! Ik zou sowieso naar het Meermanno Museum gaan, want dat vond ik toch wel echt een bijzonder museum. Heel anders dan waar ik ooit geweest was. Maar ik weet niet waar je in de buurt woont? Misschien vind je het wel leuk om eens samen af te spreken in een museum, want ik ben ook wel een beetje museum-obsessed haha.

  Oh, en voordat ik het vergeet: wat een leuk interview! Echt leuk dat je daarvoor gevraagd bent en dat je er nu zelf ook mee aan de slag gaat.

  Liefs, Janna

  • Reply Daphne 6 februari 2016 at 13:54

   Oh, Janna wat een leuk idee. Ik woon in Limboland, maar vind het niet heel erg om een stukkie te reizen. Laten we snel een datum prikken!

   • Reply Janna 6 februari 2016 at 14:29

    Oeps haha, dat is inderdaad erg ver. Maar als we allebei een stukje reizen, valt het voor ons allebei wel mee. Hoe kunnen we het makkelijkst contact houden? :)

    • Reply Daphne 6 februari 2016 at 16:46

     Ja, dat vind ik ook wel. Ik ben momenteel een beetje non-mobiel, maar ik denk dat Instagram en eventueel e-mail het beste zal werken :).

 • Reply Sonia 5 februari 2016 at 23:08

  Wat een super leuk interview en ik vind je foto’s echt prachtig!

  • Reply Daphne 6 februari 2016 at 13:55

   Leuk om te horen, Sonia!!

  Leave a Reply