Diary

In Tilburg cultuur snuiven

geluk 799

Hetgeen wat de meeste mensen doen aan het begin van het nieuwe jaar is aan de slag gaan met de samengestelde goede voornemens. Zo besloot ik een datum te prikken waarop mam en ik een museum zouden gaan bezoeken. En zo reden we afgelopen weekend het Brabantse Tilburg binnen om vervolgens twee museums te ontdekken.

Bestemming één was het museum ‘De Pont’ genoemd. Een museum gevuld met hedendaagse kunst. Een modern museum zogezegd. Rondslenterend bewonderden we de nieuwe compositie, mamma’s favoriete werk en de fijne sfeer die in het museum hing. Natuurlijk had ik mijn camera mee om plaatjes te schieten van de werken waar ik stiekem best wel blij van werd. Ik denk dat het museum enigszins overkomt met het Van Abbemuseum, maar is ‘De Pont’ een stukkie groter en heeft meer composities. Echt een museum om naartoe te gaan als je houdt van fotogenieke plekjes, mooie en moderne kunst en het opsnuiven van cultuur.

geluk 765

geluk 769

geluk 776

geluk 790

geluk 793

geluk 813

geluk 814

Na aanschaf van de Museumjaarkaart kon het niet anders dan ook even een kijkje te nemen bij het dichtbij zijnde ‘Textiel Museum’. Mooi om de ontwikkeling en revolutie te zien van hoe men en de technologie daar omheen ontwikkelt. Het museum bestaat uit een zogeheten Textiellab en het museum dat daarbij hoort. Het ‘Lab’ is gevuld met allemaal moderne machines waar men mooie creaties mee maakt. Verder zijn in het museum verschillende exposities te bewonderen. Zo slenterden we langs kunstige tapijten, Japanse creaties en vroegere machines waar men wol mee verwerkte.

geluk 825

geluk 830

geluk 832

geluk 833

“Mam, wat is kunst?” Terwijl ik mam vragend en nadenkend zie kijken denk ik terug aan de meeting van lieve Chantal afgelopen december. Ze stelde mij die vraag zelf. Ik dacht na en gaf verschillende argumenten wat kunst nu eigenlijk was. Kunst… Hmm… Iets wat mensen mooi vinden? … Maar smaken verschillen… Uhm, misschien iets wat gemaakt is met behulp van vaardigheden die niet iedereen zomaar kan uitoefenen? Ik weet het niet. Echt zo’n stelling waar je soms te lang over kunt nadenken. Wel een interessante stelling als je het mij vraagt. “Haha, lastige vraag, hè mam?” Ik kijk mam lachend aan. “Laten we maar verder lopen.”

Wat is kunst volgens jou?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Janna 31 januari 2016 at 16:02

  Allebei de musa lijken me onwijs leuk! Die eerste foto is echt gaaf. Ik ben nog nooit in Tilburg geweest, maar dat staat nu zeker op mijn lijstje. Heb je nog meer tips voor in Tilburg?

  Liefs, Janna

  • Reply Daphne 31 januari 2016 at 16:30

   Eigenlijk was dit ook mijn eerste keer in Tilburg, dus ik weet verder niet heel veel over de stad. Misschien dat je even zou kunnen googlen?

  Leave a Reply