Personal

Een ‘beste’ vriendin

geluk 724

Een ‘beste’ vriendin. Een term die voor mij altijd een positieve lading heeft gehad. Een term die met mij mee bewoog door de perioden in ik had. Een term die verschillende betekenissen heeft en een term die veel waard is.

Rond mijn tijd op de basisschool wachtte ik elke week weer op mijn geliefde tijdschrift Tina. Ik smulde van de stripverhalen en de weetjes. Vaak stonden er ook stukjes in over wat je met je beste vriendin kon doen etc. Rond die tijd had ik niet echt het gevoel dat ik een beste vriendin had en was ik het vaak niet eens met het principe van het hebben van een beste vriendin. Waarom moet je een beste vriendin hebben? Waarom niet met meer mensen?

geluk 708

Een reden waarom moeders zo speciaal zijn is om hun fantastische advies: “Daphne, je bent je eigen beste vriendin.” Iets waar ik veel over na heb gedacht, iets wat zeker klopt en iets waar ik nog steeds aan moet denken. Natuurlijk kan je niet van andere houden voordat je van jezelf houdt. Eigenlijk delen we alles met onszelf, bespreken we alles en zijn er geen geheimen (denk dan aan gedachten en gevoelens bijvoorbeeld). En nog steeds ben ik mijn beste vriendin.

Toch ervaar ik nu dat het heel erg fijn is om iets of iemand anders jouw beste vriend(in) te kunnen noemen. Op de middelbare school vond ik de mensen waar ik het liefst mee samen, de mensen die ik lief heb en waar ik alles mee kan delen. Verder zie ik ook mam en mijn lieve kat als mijn beste vriendin.

geluk 695

geluk 726

Ik wil op een subtiele manier met dit stukje iets zeggen. Een soort gedachte die erachter zit die mij vaak een steuntje in de rug gaf als ik het eventjes moeilijk had qua sociaal contact: “Je bent nooit alleen, want je hebt jezelf. Iemand die je altijd trouw is geweest en je nooit in de steek zal laten.” Misschien wel iets om wat meer bewust over te worden.

Voor mij heeft de term ‘beste’ vriendin dus best wel wat betekenissen en waarschijnlijk zijn er nog veel meer op deze wereld.

Denk eens rustig na: Wat zou de term ‘beste’ vriendin voor jou kunnen betekenen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Laura 14 februari 2016 at 13:07

    Oh, echt een mooi artikel! En je hebt echt een leuke blog! Liefs, Laura.

    • Reply Daphne 17 februari 2016 at 15:54

      Dankjewel Laura!!

    Leave a Reply