Lifestyle

3 inspirerende films

geluk 627

Met als vader een filmverslaafde en een computerkamer met kasten vol DVD’s kan het niet anders dan dat ik veel films kijk. Ik vind het niet alleen heel erg leuk om films te kijken, op te bank te hangen en weg te dwalen in de mooie, heftige en heldhaftige verhalen. Ook vind ik een film weleens heel erg inspirerend en ik kan ik er nog uren over nadenken. Mijn drie favoriete, inspirerende films van dit moment die mij een mooi verhaal vertelde waar ik nog eventjes over na moest denken deel ik vandaag met jullie.

‘Age of Adaline’

Ik besloot deze film afgelopen weekend weer eens te kijken, nadat ik heel wat huilbuien had gehad in het vliegtuig terug richting Nederland in de zomervakantie. Wat ik zo fijn vind aan deze film is dat het zo’n mooi verhaal heeft. Zoals meerdere vrouwen in deze wereld vind ik een romantische film tussendoor best wel fijn. ‘The Age of Adaline’ is zeker geen cliché liefdesfilm, wat ik erg mooi vind aan de film. De verhaallijn, de emotie en het verhaal opzich maakt ‘The Age of Adaline’ één van mijn favoriete films.

‘Interstellar’

Nadat ik de film had gekeken moest ik even iets kwijt in mijn notitieboekje, omdat het zo’n impressie op mij had gemaakt. Een stukje van deze notitie luidde als volgt:

10-01-2016 Ik heb zojuist de film ‘Interstellar’ gekeken. Wauw, wat een film. Een film die ik absoluut niet 100% begrepen heb. Een film waar ik nog even over na zal denken. Een film waar ik meer kennis voor nodig heb. Een film die nieuwsgierigheid opwekt. Een film … “

 

‘Lucy’

Lucy, wederom een film met een apartere verhaallijn dan de andere films die op deze wereld zijn vertoont. Een film die mij wederom laat nadenken, mede door de wijze woorden die de hoofdrolspeelster uitspreekt. Een film over iets waar niet eerder beelden over zijn vertoond. Een film met een onderwerp wat mij aanspreekt en doet verwonderen hoe ver (en ook weer niet) in deze wereld zijn.

Op een website las ik iets over films wat mij best wel inspireerde:

“Denk eens terug aan een film die je recentelijk hebt gezien en die je geraakt heeft, misschien moest je er zelfs een traantje bij wegpinken. Wat gebeurde er toen, wat deed die film met je? Er word een verhaal verteld dat een gevoelige snaar bij jou raakt. Het verhaal fungeert als een vishengel om een emotie bij jou omhoog te halen. Misschien doet het verhaal je aan iets denken dat je vroeger hebt meegemaakt en komt die herinnering daardoor weer naar boven. Maar misschien zitten er nog diepere, onbewuste emoties die omhoog komen. Emoties waar je helemaal niet bij stilstaat maar die jou mogelijk kunnen helpen om je leven mooi te maken. Emoties die jou inspireren om te ontdekken wat jij nodig hebt voor een gelukkig leven.”

Wat is jouw favoriete, inspirerende film?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Valerie 25 januari 2016 at 09:33

  Interstellar vond ik echt een geweldige film! Vooral het einde, wauuuw ik was echt sprakeloos

  • Reply Daphne 25 januari 2016 at 10:28

   Another one, hier 😉

 • Reply christophe 27 januari 2016 at 16:06

  Age was echt een film die je deed denken over het leven! LOve.

 • Reply Martine 28 januari 2016 at 20:00

  Ik vond Age of Adaline erg goed. Die andere twee kende ik nog niet, bedankt voor de tip!

 • Leave a Reply