Lifestyle

Het fenomeen genaamd verveling

geluk 528

Een van mijn voornemens die ik eind 2015 op mijn blog plaatste was het minder afhankelijk zijn van mijn telefoon, social media en internet. In andere woorden bedoelde ik hiermee dat ik wilde minderen met het gebruik van al dit apparatuur. De vraag was echter wat ik nu in deze overige tijd zou gaan doen… Ik maakte afgelopen week een lijstje met dingetjes waarmee ik heb uitgeprobeerd en deel vandaag dus met jullie wat dingetjes die je kunt doen als je wilt minderen met internetgebruik, je je verveelt of even niet weet wat je wilt gaan doen.

De druppel deed de emmer overlopen toen ik mezelf betrapte op weer een aantal uurtjes internetgebruik, toen ik uiteindelijk besloot om na drie uurtjes te stoppen. Op de een of andere manier was ik teleurgesteld in mezelf en schreef ik dit in mijn notitieboekje:

“Argh… Wat doe ik met mijn leven? Na veel te lang rond te hebben gekeken op het web kom ik eindelijk tot de conclusie dat het genoeg is. JOH… NA ZO’N LANGE TIJD… Jongens, gaat goed hier… Een van mijn voornemens is om te minder afhankelijk te zijn van social media etc. Nou mijn phone heb ik al 4 dagen niet aangeraakt. Als uitzondering het computergebruik ben ik… best (!) goed bezig. Uhm, wat ik hier mee wil zeggen? Mag ik a.u.b. meer dingen doen dan alleen maar naar dat verrotte scherm te kijken? …”

Wat dingen die ik opschreef na mezelf even goed toe gesproken te hebben, waren:

Tekenen

Niet alleen tekenen, maar ook verven of knutselen zijn creatieve dingen waarmee ik mijn vrije tijd graag vul. Gewoon random schetsjes of creaties. Ook plaatjes en knipjes in plakken die ik in tijdschriften etc. heb gevonden vind ik heel erg leuk om te doen.

Rennen / wandelen

Ik haal de laatste tijd heel erg veel geluk uit rennen en doe dit steeds vaker omdat ik er écht blij van word en ik er erg ontspannen van word. Verder lijkt vaker random een rondje wandelen me ook erg chill.

Fotograferen

Ik heb hier al heel vaak over vertelt. Ik word heel erg gelukkig van fotograferen.

vintage

School dingen

Net zoals de rest van (bijna) alle middelbare schoolleerlingen heb ik huiswerk, toetsen en deadlines. Al vind ik het niet de grootste ramp van de wereld om met school bezig te zijn en ga eigenlijk altijd wel met plezier naar school toe (ik hoor je denken).

Lezen

Een tijdschrift, boek dat allang op mijn nachtkastje ligt, een boek voor een boekverslag of een boek over iets informatiefs zoals ons lichaam of andere psychologische onderwerpen. Lezen is heel erg goed voor je, zowel voor je woordenschat, kennis en ontspanning. Ik wil dit dan ook vaker gaan doen en gewoon even voor gaan zitten.

Schrijven

10-01-2016 “Ik heb nog een idee voor als ik even niks te doen heb: schrijven. Een verhaal, hersenspinsels of andere random dingetjes. Gewoon schrijven. Iets waarvan ik de afgelopen dagen/weken heb gezien dat ik intens kan genieten van het schrijven van artikelen, maken van lijstjes en het opschrijven van ideeën en gedachten.”

In de keuken staan

Niets liever spendeer ik uurtjes lang achter aan aanrecht om de meest aparte, lekkere, gezonde recepten te maken, uit te proberen en te proeven.

geluk 566

Me-time

Me-time is iets wat iedereen voor zichzelf in kan vullen. Als ik het woord me-time hoor denk ik aan een uitgebreid bad, misschien een maskertje, thee en bijvoorbeeld een tijdschrift. Al meerdere malen spendeerde ik ’s avonds enkele uurtjes in bad gevuld met heerlijk ruikende schuim.

Een aantal dingetjes die mij afgelopen week hebben gesleept door de voornamelijk social media-, computer- en mobielloze uurtjes. Nog één tip (schreef hier ook een artikel over waarin ik een paar tips gaf):

Maak een planning voor jezelf (zo kun je ook de tijd inplannen die je wél op social media en je telefoon mag doorbrengen).

Het laatste stukje van de notitie die ik die avond maakte:

Het is nu dus 21.00u en heb het gevoel dat ik mijn avond een klein beetje het verspild met onnozele Youtube-video’s. Jammer. Ik baal. Maar ik heb een plan en die ga ik uitvoeren en uitproberen. Let’s do this.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Het fenomeen genaamd verveling – Daphne&Zo 19 januari 2016 at 06:06

  […] Na te veel uren gespendeerd te hebben achter de lichtgevende schermpjes die onze levens overnemen, besloot ik mijn dagen eens nuttig te gaan gebruiken en deze te vullen met dingetjes waar ik blij van word en niet te maken hadden met social media, computers en telefoons. Bekijk het artikel zeker even op MIJN NIEUWE BLOG!!!!! […]

 • Reply Jolet 19 januari 2016 at 10:30

  De laatste tijd maak ik heel veel sudoku’s als ik me verveel, haha! Ook lees ik steeds vaker tijdschriften, zoals cosmopolitan en grazia

  • Reply Daphne 19 januari 2016 at 15:42

   Oeh, wat een leuk ideetje. Ik vind het ook altijd wel leuk om zo’n puzzeltje te maken! Goeie tip!

 • Reply Sonia 20 januari 2016 at 22:45

  Dat ene stukje wat in je notitie blokje schreef is zoo herkenbaar! Zulke dingen schrijf ik helaas ook heel vaak. Mijn voornemen was ook minder tijd op social media doorbrengen en het gaat niet echt super goed. Dan zijn deze tips wel handig :), dankjewel!

  • Reply Daphne 21 januari 2016 at 16:08

   Wat fijn om te horen, Sonia!!

  Leave a Reply