Personal

Nog 10 dingen waar ik ook blij van word

geluk 116

Een hele tijd geleden (toen de bladeren geel, rood en oranje waren, ik zwoegde voor een aankomende toetsweek en appels van de grond raapte red.) schreef ik een artikel over dingen waar ik oprecht blij van word. Niet alleen van de verzameling activiteiten, voorwerpen en etenswaren word ik spontaan gelukkig, maar ook van het opsommen van deze verschrikkelijk leuke dingetjes maakte mij erg vrolijk. Zo heb ik zo nu en dan even zo’n momentjes dat ik denk: “Oh, hier word ik ook heel blij van!” En noteer dit dan in een lijstje in mijn notitieboekje met de titel: ‘dingen waar ik blij van word’. Een aantal van deze dingetjes deel ik vandaag met jullie in dit artikel.

Zoals ik al vermeldde vind ik het oprecht heel erg fijn om dingetjes waar ik spontane geluksmomentjes van krijg op te schrijven. Het geeft een extra gevoel van bewustzijn. Een gevoel van dankbaarheid voor deze dingen die mij blij maken. Geluksmomentjes die er samen voorzorgen dat ik vrolijk ben en geluksmomentjes die ik niet zou willen missen in een dag. 10 dingetjes die ervoor zorgen dat ik af en toe eventjes stil ben en denk aan hoe fijn dit allemaal is ga ik nu (ja, nu écht) met jullie delen.

Lijstjes 

Om maar even met de deur in huis te vallen, iets waar ik het nog nooit over heb gehad. Zowel niet op blog als in dit artikel……. Oké, genoeg gegrapt. Zoals je misschien al hebt gemerkt, ben ik vrij obsessed met lijstjes en schrijf ik het lijst alles (écht alles) op. Meer weten over deze serieuze obsessie? Bekijk dan even het artikel dat ik over dit fenomeen schreef.

De wereld zien

Ik heb het gevoel dat dit me er met de paplepel in is gegoten: reizen. Al vroeg stapten we met het gezin het vliegtuig in richting Maleisië, Mexico of het Dominicaanse Republiek. Later maakten in nog meer reizen naar onder andere Amerika en een aantal steden. Reizen is iets wat heel erg kriebelt met mij en iets wat ik het liefst heel vaak doe.

Schrijven

Hoe kan het ook anders als iets niet kan stoppen met het typen van artikel met af en toe misschien iets te veel woorden en al heel wat notitieboekjes vol hersenspinsel heb gevuld. Schrijven doe ik de laatste tijd steeds vaker, omdat ik het vooral hartstikke leuk vind. Het schrijven van blogpost, random verhaaltjes of lijstjes.

Sokken

En dan niet zomaar een paar witte enkelsokjes. Nee. Gekke, rare en het liefst kleurrijke sokken vullen mijn zogenaamde ‘sokkenla’ in het onderste laatje van mijn bureau. Ik schreef laatste ook al een stukje over Happy Socks, een Zweeds sokkenmerk met de meest aparte en fantastische sokken.

Horloges

Ongeveer anderhalf jaar geleden snapte ik het fantastische privilege nog niet om de tijd altijd bij de hand te hebben. Vanaf het moment dat ik het geld overhandigde aan de plaatselijke juwelier die mij in ruil daarvoor het mooie Daniel Wellington bakje gaf, draag ik eigenlijk elke dag een horloge. Later schafte ik nog een dube van de fantastische Casio horloges aan, die ook met veel plezier draag.

geluk 112

Ringetjes

Nog iets wat te maken heeft met accessoires zijn ringetjes. Heel algemeen, maar ik vind ringen (en dan vooral van die hele minimalistische ringetjes) persoonlijk heel erg mooi. Tijdens de Feestdagen pakte ik een pakje uit waarop mijn naam in sierlijke letters stond geschreven. Wat eruit kwam? Drie zilveren, minimalistische (!) ringetjes van Zinzi.

Sony A5000

Om nek hangt met trots een Sony A5000, die ik ongeveer een half jaar geleden aan heb geschaft om mijn liefde voor fotografie uit te breiden. Met succes, want ik doe nu niks liever als even naar buiten gaan om wat plaatjes te schieten. Fotografie zorgt ervoor dat je dingen iets bewuster gaat bekijken. Ik las eens een quote die ik erg mooi vind:

“The thing about photographs is that they capture a moment that is gone forever, impossible to reproduce.”

 

geluk 111

Instagram

Denk wel mijn favoriete app van het moment. Ben de laatste tijd iets minder actief dan in de vakantie, maar vind het zo leuk om random kiekjes te delen van dingetjes die ik opmerk of die ik heb meegemaakt/gedaan.

Een gezonde levensstijl

Iets wat ik heb ontdekt doordat ik me meer bezig ben gaan houden met een ‘healthy lifestyle’ is dat ik er energie van krijg, van kan genieten en het heel erg leuk vind. Me bezighouden met het zoeken van lekkere en gezonde receptjes als alternatief voor de suikerige varianten. Het proberen van de meest lekkere smoothierecepten of het ontbijten met een zelfgemaakte, gezonde (!) crumble.

Nagellak

Elk weekend lak ik mijn nagels opnieuw met afwisselend één van de kleuren van de regenboog. Op het moment zijn mijn nagels bedekt met een felgele kleur, die mij elke keer als ik ernaar kijk doet denken aan de zon. Ook al is het misschien niet het meest natuurlijke product op de aardbol, vind ik het wel een leuke toevoegingen die zeker niet mag ontbreken aan ‘Daphne’.

Wat zijn 5 dingen waar jij af en toe even een lach van op je gezicht krijgt? Dingetjes die jouw doen genieten van je dag?

Liefs, Daphne

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply