Fashion

‘Happy’ Socks

socks 1

Toen ik de sokken van het oorspronkelijk Zweedse bedrijf in een winkel zag liggen, werd ik spontaan vrolijk. Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om te kijken naar mensen die er apart uitzien en op die manier inspiratie op te doen. Iets wat me opviel in de VS toen ik hier afgelopen zomer 3 weken mocht spenderen, waren de sokken. Alle jongeren droegen aparte sokken. Jongens trokken gekleurde sokken strak omhoog, gecombineerd met een korte broek. Ook meisjes droegen gekleurde sokken. Soms een subtiele sok die net boven hun schoen uitkwam, maar ook veel apartere combinaties die er echt fantastisch uitzagen.

Sindsdien draag ik het liefst aparte sokken. De ene opvallender dan de ander. Het merk Happy Socks is voor mijn sokken verzamelingen een uitstekende toevoeging. Voor Kerst is mijn moeder het zeker niet ontgaan dat ik gek ben op kleurrijke sokken en legde dus drie (!) paar nieuwe Happy Socks voor mij onder de kerstboom.

geluk 366

geluk 372

geluk 378

geluk 379

geluk 392

geluk 423

geluk 431

De dorpse fashion in mijn omgeving is niet zo gevarieerd in zo’n multicultureel land, met allemaal verschillende mensen met verschillende smaken en afkomsten. Iets wat mij inspireert. Het zien dat mensen zich durven uiten vind ik heel tof en stoer (zie vorige artikel voor meer hierover). Zo had ik mijn notitieboekje meegenomen op naar Amerika en heb hier heel wat brainstorm ideeën in opgeschreven, want op de een of andere manier explodeerde mijn hoofd van de hersenspinsels die ik op moest schrijven om ze kwijt te kunnen.

Oeps. Ik dwaal een beetje af. Over de blije sokken die ik nu in mijn sokken-la heb liggen. Het stijlen ervan is af en toe nog wel een opgave, wat ik hartstikke leuk vind om uit te zoeken. Het uitproberen van combinaties en het uiteindelijk dragen van de vrolijke sokken.

geluk 434

geluk 446

Heb jij weleens gehoord van het merk Happy Socks? Heb je misschien een paar apartere, kleurrijke, leuke sokken? Misschien wel een paar Happy Socks?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Alice :) 13 januari 2016 at 08:23

  Happy Socks zijn zoo leuk! x

 • Reply Sofie 13 januari 2016 at 13:55

  Ja ! Happy Socks! Ook ik vind ze geweldig. Ik zou er heel erg graag hebben maar ik weet niet goed hoe te combineren. Ik vind ze alleszins héél erg tof !

  • Reply Daphne 13 januari 2016 at 15:09

   Oeh, misschien een ideetje voor een ander artikel; Hoe je Happy Socks kunt combineren? Ik wil graag tips geven, hoor. Even een vlugge: een strakke broek met een sneaker en dan de sok omhoog trekken zodat het stukje huid tussen je broekspijp en schoen wordt bedekt met een kleurrijk printje van de sok. (hoop dat je aan deze vlugge tip iets hebt!!)

   • Reply Sofie 18 januari 2016 at 18:51

    Oh ja, echt een goed idee. Ik ben echt benieuwd hoe jij die leuke sokken combineert! En dankje voor de snelle tip 😉

 • Reply Janna 13 januari 2016 at 19:49

  Superleuk artikel! En mooie foto’s, vooral die ene waar je zo je benen omhoog doet (klinkt nu heel gek haha). Ik heb zelf laatst sokjes met pinguins gekocht en vind het echt grappig als je ze boven m’n schoenen ziet ook.

  • Reply Daphne 14 januari 2016 at 09:08

   Dankjewel!! Haha, pinguin, wat grappig!

 • Reply Arjanne 16 januari 2016 at 20:00

  Ahhh, hoe leuk!? Hier word je inderdaad wel happy van! Ik hou ook van van die crazy kerstsokken met sneeuwpopjes, rudolfjes en zuurstokjes, word ik ook blij van! :)

  • Reply Daphne 17 januari 2016 at 11:57

   Inderdaad, die vind ik ook echt heel erg tof!

 • Reply Jolijn 25 januari 2016 at 16:46

  Oaoooh wat leuk! Ik ben dus niet de enige, haahah yesss. Ik heb serieus gister een artikel geschreven over gekke sokken, dat nog wacht op foto’s. Is het goed als ik je blogpost even benoem (in de trant van; zei is ook cool want sokken).

  Daarnaast heb je echt een hele leuke, lieve blog. Ik ga je nu meteen volgen!

  • Reply Daphne 26 januari 2016 at 17:39

   Oh, wat leuk en lief om te horen en natuurlijk kan je mij ook benoemen :).

 • Reply Eline 3 maart 2016 at 15:29

  jaaa supertof! ik heb zelf geen Happy Socks, die vind ik te duur :X maar Primark en H&M hebben ook vet toffe sokken! Soms doe ik ook twee verschillende streepjessokken bij elkaar aan (omdat ik niet kan kiezen, of omdat ik het een nog leukere combinatie vind dan twee dezelfde). Doe jij dat ook wel eens?
  Liefs!

  • Reply Daphne 3 maart 2016 at 16:27

   Oh, wat een leuke tip!

  Leave a Reply