Fashion

Een stukje over een ‘eigen stijl’

geluk 237

Je wilt niet weten op hoeveel pagina’s in mijn notitieboekjes staat geschreven over een eigen stijl creëren, krijgen en durven ontdekken. Over out of the box denken, aparte items en combinaties. Hoe vaak ik wel niet de gedachte heb gehad dat ik mijn eigen stijl heb gevonden, apartere kleding wilde of even een dipje had qua fashion. Hoe vaak ik video’s van Sammi opnieuw keek omdat ik haar stijl zo fantastisch en inspirerend vind. En hoe ontiegelijk veel ik op het internet rond surfte voor inspiratie en op de zoekbalk bij Pinterest ‘fashion’ en ‘street style’ heb ingetikt.

Je kunt dus ook wel zeggen dat ik al heel wat minuten, uren en dagen heb gespendeerd denkende over kleding en alles daar omheen. Fashion is iets waar ik een grote liefde voor heb en iets waar ik simpelweg geen genoeg van kan krijgen.

Vaak schreef/vertelde ik over ‘een eigen stijl’ iets is waar ik me graag me bezig houdt en het als een soort passie zie. Af en toe klonk dit een beetje gek in mijn oren. “Hmm… Een eigen stijl… Wat is dat eigenlijk?” Een vraag waar ieder individu waarschijnlijk een andere mening over heeft en hier een andere betekenis aan koppelt.

geluk 273

geluk 285

Ik denk dat je je ‘eigen stijl’ niet 100% kan vinden, omdat wij als mensen altijd zullen blijven ontwikkelen. Als persoon, als uiterlijk, als normen en waarden, als kennis en als gedachten over dingen in het leven. Iets waar ik voor mezelf een soort conclusie over heb getrokken is dat een ‘eigen stijl’ net zoals ‘wij, mensen’ iets is wat zich altijd zal blijven ontwikkelen en zal kunnen veranderen. Het is iets wat zich mee beweegt met mij, als persoon met een karakter, omgeving, interesses en meningen.

En dan zou je misschien denken: “Omgeving? What do you mean?” Ik zal het proberen uit te leggen. Op de een of andere manier voel ik me af en toe beperkt. Beperkt in mijn stijl, kleding en combinaties. Beperkt in het uiten van mijn apartere creaties. Beperkt in het hebben van een stijl die anders is dan anders en beperkt in het laten zien van mezelf. “Oké, je voelt je beperkt door je omgeving? Waarom?” Nou, ik ben zeg maar, een soort van, denk ik iemand die dingen snel iets te dicht bij zich laat komen. Iemand die dingen snel iets te persoonlijk neemt en iemand die gevoelig is. Soms vind ik het echt te gek voor woorden klinken, maar ik trek me misschien ook iets te veel aan van wat mensen van mij denken. “Ah, daar heb ik al veel te veel uren mee doorgebracht.” Antwoord een vriendin van mij. Groot gelijk heeft ze.

geluk 292

Wat ik eigenlijk wil zeggen met dit ‘stukje over een eigen stijl’ is dat ik er het lef voor mag hebben, minder mag over-thinken en dicht bij mezelf mag blijven. Iets wat ik misschien kan zien als nog een extra ‘goed voornemen’ voor een langere tijd, niet alleen voor 2016. Hoe ik dit wil gaan aanpakken weet ik nog niet precies. Misschien is de vraag eerder hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen. Laten we elkaar allemaal in ons waarde laten, elkaar respecteren om onze creativiteit en laten we de  onze ideeën, gedachtes en interesses vieren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Bo 11 januari 2016 at 12:03

  Super gaaf met die ondergaande zon door de bladeren.

 • Reply Teun 11 januari 2016 at 19:16

  Ik vind je stijl heel leuk! Ik snap dat het soms lastig is om te dragen wat je leuk vindt (vooral op onze school..) maar ik denk je dat je het vooral moet blijven doen :). Natuurlijk kan niet iedereen het leuk vinden en zullen er altijd mensen zijn die je ermee omlaag halen maar er zijn er ook veel die er júist respect voor hebben. Ik hoop dat het je lukt de komende jaren zelfverzekerder te worden!

  Xx

  • Reply Daphne 12 januari 2016 at 13:29

   Ah, dit vind ik echt zo lief, Teun! Wat lief dat je even de moeite neemt om mij zo’n berichtje te sturen, die mij stiekem echt heel veel doet! You made my day!!! Op dit soort momenten heb ik echt zoiets van: ‘Waarom zit ik er eigenlijk zo mee wat mensen ervan denken?!’ Ik vind jou er trouwens ook altijd heel leuk uitzien!! :)

 • Reply Sonia 13 januari 2016 at 20:38

  Wat een mooie foto’s en wat mooi geschreven!

  • Reply Daphne 14 januari 2016 at 09:08

   Dankjewel, lieve Sonia!!

  Leave a Reply