Travel

Dag 3 in Berlijn

geluk 639

Ook al begon de dag niet helemaal soepel, vulde wij onze laatste volle dag in Berlijn met verschillende leuke en aparte hotspots. We ontbeten pas om 13.00u met 3 pretzels, gingen naar Checkpoint Charlie, namen weer de U-Bahn naar Warschauerstraβe en namen een kijkje op de zoveelste Weihnachtsmarkt.

geluk 577

Checkpoint Charlie

Raar om nu op de plek te staan, waar je op school over hebt moeten leren, filmpjes hebt gezien en over werd vertelt. Raar om te denken dat een aantal jaar geleden deze plek niet te vergelijken was met wat het nu is.

geluk 583

geluk 592

be

Nog een hotspot die ik ontdekt had via de Groene Meisjes was het gebied rond Neue Heimat. Wederom namen we de metro naar Warschauerstraβe en na nog geen 10 stappen stonden we voor een terrein vol vervallen gebouwen die eerst als industriegebied functioneerde, die waren bedekt met een laag graffiti. We namen een kijkje op de (erg) fotogenieke plek en liepen een rondje over een Weihnachtsmarkt.

geluk 630

geluk 633

geluk 635

geluk 646

geluk 663

geluk 670

geluk 684

geluk 701

bee

geluk 712

Raw Gelände // Neue Heimat

En alsof we nog niet genoeg eten, drinken, kastagjnes, handwerk en decoratiestukken hadden gezien op de duizend Weihnachtsmarkten in Berlijn, gingen we met de metro (openbaar vervoer is aanrader!!) richting Charlottenburg, een soort paleis/kasteel waar ook een Weihnachtsmarkt was opgebouwd.

geluk 732

geluk 728

Schloss Charlottenburg

Elke keer als we naar ons hotel toe slofte na een lange lag in Berlijn kwamen we langs dit Aziatische tentje. Mam kwam met de suggestie hier ons laatste avondmaal te nuttigen. Ik nam een groentensoep, Grüner Tee en een vegetarische bowl met noodles en groenten.

geluk 745

geluk 755

Na dit heerlijke avondeten genuttigd te hebben rolde we naar Potsdammer Platz waar een soort ijs-glijbaan was opgezet. Wel TWEE keer gingen we met z’n vieren van deze glijbaan. Het ultieme vrolijkheid momentje!!! Wat hebben we gelachen en gegild, zeg. Daarna besloten we toch maar terug te gaan naar onze kamer en ons te cocoonen in de witte hotel-lakens.

geluk 757

Cute lights at night in Berlin

De ochtend van onze laatste dag vulde ik door middel van selfies en Instagram. Rond 12.00u sprongen we weer me z’n alle in de auto richting ons kikkerlandje. Stiekem vind ik het altijd wel weer fijn om naar huis te gaan, ook al hebben we het zo naar ons zin (gehad).

Hebben jullie dat naar huis-verlangen gevoel ook weleens na de vakantie? Elk nadeel heeft een voordeel, zeg ik maar altijd. Ook al laten we deze mooie stad achter ons, kijk ik toch weer uit om in mijn eigen kamertje en achter de computer mezelf te entertainen.

Liefs, Daphne

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply femke 3 januari 2016 at 12:08

  Je hebt dit echt heel leuk geschreven en toffe foto’s gemaakt. Berlijn lijkt me al lang een hele leuke stad om eens te bezoeken en staat dus ook op mijn lijstje. Hopelijk kan ik er ook eens een keertje heen. Liefs

  • Reply Daphne 3 januari 2016 at 15:33

   Oh, dat hoop ik ook voor jou, Femke. Een stad die je zeker een keertje gezien moet hebben!

 • Reply cuisine celine 3 januari 2016 at 15:25

  ooh, berlijn is zo leuk!

  • Reply Daphne 3 januari 2016 at 15:33

   Ik ben het helemaal met je eens!

 • Reply Elbrich Abma 4 januari 2016 at 11:57

  Ziet er allemaal heel hip en vintage uit! Ik hou ervan.

  • Reply Daphne 4 januari 2016 at 16:07

   Vind ik ook! Iets waardoor ik echt helemaal gek ben op Berlijn!

 • Reply Mariska 4 januari 2016 at 16:53

  Indrukwekkend ziet er eruit, net als de foto’s! Ik zou graag nog eens naar Berlijn gaan :)

  • Reply Daphne 5 januari 2016 at 15:44

   Moet je zeker een keertje doen, Mariska!

 • Reply Janna 11 januari 2016 at 14:48

  Oh, je hebt nog meer foto’s van Berlijn! Prachtige plaatjes :) Ik heb nu helemaal zin om weer naar Berlijn te gaan!

  • Reply Daphne 11 januari 2016 at 16:05

   Hihi! Ik zou ook graag nog een keertje terug gaan naar deze hippe stad!

  Leave a Reply