Travel

Dag 1 in Berlijn

geluk 078

Na de zoveelste post over Berlijn op de blog van de Groene Meisjes kon ik het niet meer houden. Ik moest en zou naar de hoofdstad van Duitsland vol met vegan tentjes, hippe hotspots en graffiti gaan. Ik gooide mijn voorstel op tafel en eigenlijk was het een best goed idee. Er werd een hotel geboekt in het centrum van Berlijn en ik maakte de planning voor de drie daagjes dat wij in deze stad zouden verblijven.

“Hé Daf, wakker worden…” Pap stapte mijn kamer in om mij wakker te maken. Slaperig werd ik energieker van de gedachte dat wij eindelijk naar Berlijn gingen. Wat had ik er zin in. Ik vertoonde enige kenmerken van leven ook al was het vijf uur in de ochtend (het scheelt dat ik een ochtendmens ben). Ik trok mijn outfit aan, maakte mijn ontbijt en ging half slapend de auto in terwijl ik mijn kussen dicht tegen mij aandrukte. Een paar uurtjes later passeerde we het centrum van Berlijn.

Voordat ik het A4-tje met de planning erbij pakte, dumpte we eerste onze baggage in de kamer. Wat we vandaag zouden gaan bezoeken: de Brandenburger Tor, het Holocaust Memorial, East Side Gallery en last but totally not least The Bowl.

geluk 045

OKE. Even een fangirl momentje. Terwijl ik wat fotootjes schoot van de Brandenburg Tor (zie hierboven) zag ik daar opeens EVA! Ja, Eva van MyLifeAsEva. En ja, ik heb met haar gepraat. En ja, ik sta met haar op de foto.

geluk 087

Holocaust Memorial

geluk 091

Rijksdaggebouw

Nadat we een aantal algemene hotspots hadden bekeken, namen we de S-bahn iets verder van het centrum naar Warschauerstraße waar we nog een groot deel van de Berlijnse Muur konden zien die gevuld was met streetart. 

geluk 120

berlijn

geluk 132

geluk 148

 East Side Gallery

geluk 113

Nadat we alles hadden gezien, besloten we richting The Bowl te gaan. Een plekje dichtbij het metrostation Warschauerstraße en East Side Gallery, waar Jamie en Merel maar niet over op houden op hun blog. Het is een vegan restaurant waar ze alleen maar clean eten serveren. Echt een plekje voor mij dus. The Bowl staat bekend om de bowl’s die op hun menu staan. Ik koos the Mexican Bowl, mam the Buddha Bowl en pap en mijn broertje the Italian Bowl. Als drinken nam ik een homemade lemon ice tea. Dit is zeker een plekje om terug te gaan.

berlijn 2

geluk 182

geluk 187

The Bowl

The Bowl lag in de tweede verdieping van een gebouw. Hieronder lag een vegan supermarkt, Veganz genaamd. Natuurlijk moest ik hier ook even naar binnen. Ik nam een Vego mee, een veganistische chocolade reep (AANRADER).

geluk 204

geluk 200

Berlijn (en Duitsland) is echt al heel erg ver in de zogenaamde healthy lifestyle. In elk koffietentje kun je vragen om een plantaardige soort melk als vervanger voor koemelk en hebben ze veganistische en organische voedselwaren. Qua food matchen Berlijn in ik dus best wel.

Tot zover dag 1 in Berlijn. Snel komt deel 2 van de citytrip online. So stay tuned. Geniet voor de rest van je vakantie!

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Britt • Annebrittures 23 december 2015 at 13:48

    Dit lijkt me echt zo’n tripje waar je even wakker geschud wordt over de oorlog etc. Woah, zo vet dat je Eva daar hebt ontmoet! (: En dat in berlijn, zal je nooit vergeten, haha. Wat een mooie foto’s trouwens. (:

    • Reply Daphne 23 december 2015 at 16:53

      Ja, dat is het zeker. Dankjewel!

    Leave a Reply