Lifestyle

Rondslenteren in een vestingstadje

geluk 1148

We passeerde de ene na de andere galerij die bomvol kunst hing. Heusden is een (klein) stadje die omringt is door water. Het is een dorp met een hoop geschiedenis. Wat me zo aantrekt is de overdosis gezelligheid en compactheid van het kleine plaatsje. Je hebt eigenlijk alleen maar mooie, oude huizen waarvan elk vensterbankje weer leuk is ingericht. Natuurlijk had ik mijn camera bij de hand en heb ik wat plaatjes geschoten van deze fotogenieke bestemming.

geluk 1178geluk 1184geluk 1190geluk 1197geluk 1150heusdengeluk 1194

De grauwe lucht kon de pret niet verpesten. We liepen door het vestingsplaatsje en stopte bij verschillende knusse cafeetjes en winkeltjes. We dronken warme thee en slenterde rond tot een uur of 4. Ik had mijn handschoenen en sjaal binnen handbereik die zeker niet overbodig waren.

Ik zal een uitje naar Heusden zeker aanraden als je graag eens iets nieuws wilt ontdekken, mooie Instagram-foto’s wilt maken, cultuur wilt opsnuiven of even wilt ontsnappen uit het grootse wat deze wereld ons te bieden heeft.

Ben jij al een keer in Heusden geweest?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Ismay 30 november 2015 at 15:01

    Wat een leuk dorpje! En je hebt super leuke foto’s gemaakt! Ik ben een tijdje geleden in het plaatsje Naarden Vesting geweest en hierbij was het dorp ook omringd door water. Het zag er een beetje hetzelfde uit als op deze plattegrond!

    • Reply Daphne 1 december 2015 at 20:36

      Oew! Volgens mij zijn er nog een paar andere vestingstadjes in Nederland inderdaad!

    Leave a Reply