Personal

Waarom ik make-uploos zijn fijn vind.

geluk 1020

Ik was altijd wel dat meisje wat niet zo veel waarde hechtte aan make-up. Nu nog steeds niet écht. Ik vind het heerlijk om zonder make-up de deur uit te gaan. In het weekend draag ik het liefst helemaal geen make-up. Op school ook weleens. Sinds dit jaar heb ik wel een duidelijke obsessie met lipstick en mascara heb ik altijd ook wel een klein beetje gedragen. Maar zeker niet zoveel dat ik, laten we zeggen zowat niet meer zonder make-up kan omdat het zo’n drastische verandering is zonder.

De titel van het artikel zegt het al: ik vind het erg belangrijk om make-uploos te kunnen zijn. Maar waarom?

no makepup

Je bent goed zoals je bent

Heel simpel. You don’t need make-up to look good. Het zijn meer mentale redenen waardoor ik make-uploos zijn erg belangrijk ben. Ik heb het gevoel dat je in de samenleving van tegenwoordig (diepgaand) pas echt geaccepteerd wordt als je make-up draagt en je imperfecties hebt verborgen. Maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ik kan niet met volle overtuiging zeggen dat ik in God geloof, maar iets of iemand heeft ons zo gemaakt zoals we nu zijn (DNA ofzo). We zijn zoals we zijn. Make-up kan daar mentaal niet veel aan veranderen. Maar voor de buitenkant kan dat wel. Ik vind je een sterk persoon als jij besluit geen make-up te dragen, omdat het niet hoeft. You go, girl.

Naturel zijn voelt goed

Ik vind het prettig om mijn eigen gezicht te laten zien. Niet dat mijn gezicht er heel anders uitziet als ik make-up opheb. Maar laten we eerlijk zijn, je ziet altijd wel een beetje verschil. Het voelt goed om met mijn naturelle gezicht rond te lopen. Ik vind dat het ook een zelfverzekerds (is dat een woord) heeft. Je durft jezelf te laten zien.

Ben trots/tevreden met jezelf

Dat gaat weer verder op het volgende punt. Als jij geen make-up durft/hoeft te dragen wil dat zeggen dat je tevreden bent met jezelf. Wil jij nou zeker niet zonder make-up uit de deur? Denk eens na hoe dit kan. Vind je jezelf niet goed genoeg? Waarom eigenlijk? Vind je het gewoon heerlijk om te make-uppen of wil je je imperfecties verbergen. Ik vind dat je goed bent zoals je bent. Je kunt er toch niet veel beters van maken. Je kunt dit soort dingen juist beter waarderen. Ik heb écht te veel tijd verspilt door onzeker te zijn (en nu nog steeds). Bij sommige dingen heb ik het gevoel dat het eigenlijk helemaal niet nodig was en voel me er nu helemaal prettig bij. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij.

geluk 852

Naar mijn gevoel is het helemaal niet goed voor je huid

Op de een of andere manier voelt het bij mij ook gewoon niet goed om 10 lagen primer, foundation, 1000 soorten crèmetjes et cetera op mijn huid te smeren. En volgens mij is het ook helemaal niet goed voor mijn huid. Je plamuurt zowat je hele gezicht dicht. Je poriën kunnen helemaal geen adem meer halen. Ik heb gewoon medelijden met mijn huid als hij dit moet ondergaan (echt iets voor mij). Ik ben sowieso tegen foundation. Als je het niet nodig heb draag het dan niet. Je wordt er echt niet mooier door.

collage

Oh, en even voor de duidelijkheid. Als jij een grote liefde of passie voor make-up hebt, judge ik je niet. Je mag helemaal doen wat je zelf wilt en fijn vindt. Ik geef mijn mening over wat ik vind.

Dit was even een heel erg random artikel tussendoor. Ik dacht de laatste tijd wel vaker aan de waarde die ik hecht aan make-uploos zijn. Ik vind het iets erg waardevols, wat eigenlijk heel gewoon zou moeten zijn. Ik weet niet of iemand iets aan dit artikel zou hebben? Maar op de een of andere manier voelde het goed om dit met jullie te delen.

Wat is jouw mening over het niet dragen van make-up? Heb je daar weleens over nagedacht?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply MilouPeetoom 15 november 2015 at 17:01

    Ben het helemaal met je eens! Waarom zou je make-up moeten dragen? Er zijn al zoveel verplichtingen in het leven. Als ik een dag geen zin heb ik make-up, dan doe ik het ook niet.

  • Leave a Reply