Food

Gezonde pepernootjes

kruidnotenn

Afgelopen maandag was de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal weer op de televisie. De supermarkten beginnen weer vol te stromen met pepernoten en chocoladeletters. Niet heel gezond, die lekkernijen. Daarom heb ik vandaag voor jullie een gezonde versie van pepernoten, kruidnoten, hoe je ze maar wilt noemen. Stiekem maak ik ze al vanaf de zomervakantie. En maak ik ze vanaf die tijd elk weekend.

Ik moet eerlijk zijn. Ik heb dit recept niet zelf verzonnen. Ik zag het recept op het kanaal van Ivana. Dit is een recept wat ze er ongeveer een jaar geleden heeft opgezet, dus het leek me wel een goed idee om het recept met jullie te delen, omdat het zo simpel én lekker is.

Wat heb je nodig?

kruidnoten

  • 185 gram havervlokken of havermout
  • 85 gram dadels
  • 125 gram kokosolie (doe dit beetje voor beetje bij het beslag, kan soms iets te veel zijn)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snufje zout

geluk 1049

Maal de haver fijn in een keukenmachine, blender of met een staafmixer tot een soort bloem/meel. Dit hoeft niet helemaal een meel te zijn. Het is lekker als er nog wat vlokjes over zijn. Vervolgens blend je de dadels fijn tot een soort papje met wat water. Voeg alle ingrediënten samen en kneed hier een deegbal van. Rol daarna allemaal balletjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven van 150 graden in ongeveer 20 – 30 minuten goudbruin.

geluk 1053

geluk 1055

Oké, écht een big fail. Misschien dat het je al is opgevallen. Maar ik heb geen after foto’s, omdat ze waren aangebrand… Écht hartstikke zonde. Serieus… Moet dit nou precies NU gebeuren?! Verder heb ik best wel veel bakskills, moet ik zelf zeggen. Anyways, hier een tip voor als jij af en toe een klungel bent: Houd je kruidnoten goed in de gaten en zet de oven op een niet te hogen stand.

geluk 1057

Geniet van al het lekkers wat deze fijne tijd te bieden heeft. Bijvoorbeeld deze gezonde kruidnoten.

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply