Diary

Dagje Amsterdam

amsterdam 3

“Hé Daphne, we hebben eigenlijk bijna geen foto’s gemaakt!” Zei Floor – mijn beste vriendin – gister. Waarvan dan foto’s zal je je afvragen (#titel). Nou, gister waren wij samen in Amsterdam. Voor sommige zal het niet zo’n big deal zijn, maar ik vind Amsterdam echt geweldig! Ik kom er niet zo vaak, omdat Amsterdam voor mij best wel lang reizen is – 2 uur. Ongeveer in mei besloten Floor en ik samen in de herfstvakantie naar Amsterdam te gaan om lekker te gaan shoppen. En dat was gister dus.

Ik had lekker enthouiast mijn camera meegenomen, maar ik heb eigenlijk maar een paar fotootjes gemaakt! We hadden het gewoon te druk met kletsen, bagels eten, de 9 straatjes afslenteren, sokken kopen, dr Martens passen en pasta op smikkelen. Heb ik heel de dag met dat ding rond gesleept… Haha.

Nou, even een kort verslagje van de dag.

Om 6 uur piepte de wekker al en sprongen we (tot onze verbazing) uit ons bed. “Yes, vandaag was de dag, dat we finally samen naar Amsterdam gingen.” We maakte ons klaar, ontbeten met yoghurt en avocado en reden daarna aan naar het station. We namen de trein om half 8 en zouden dan rond half 10 in onze favoriete stad aankomen. Argh… Jammer genoeg moest dat nog even wachten. Er was een ongeval met een trein gebeurd, dus moesten we nog 3 andere treinen, een pennelbus en de tram nemen.

Ja… We zijn uiteindelijk op Centraal aangekomen…

amsterdam 2

Toen begon ons shopavontuur in Amsterdam. We begonnen met de Kalverstraat. We gingen naar de Monki, Topshop, dr Martens en de Urban Outfitters. Ik paste bij dr Martens fantastische schoenen, die ik zo snel mogelijk ga bestellen! Toen het 1 uur was, besloten we bij Bagels & Beans neer te ploffen, waar we beide een bagel en een verse jus namen. Na een paar uurtjes shoppen kun je écht geen betere lunch krijgen!

Na de lunch gingen we naar de 9 straatjes. We gingen een paar winkeltjes binnen – Episode, Zipper en een boetiekje. Ik had me erg verheugd op de tweedehands winkeltjes en heb er dan ook een paar leuke items gevonden! (stay tuned voor een shoplog)

Tot onze verbazing hadden we nog lang de tijd voordat we de trein moesten nemen. We besloten weer richting de Kalverstraat te lopen en hier naar de winkels te gaan, waar we op de heenweg nog niet geweest waren. Gelukkig dat we dat hebben gedaan, want we hebben nog heel wat leuke items gevonden!

We sloten onze dag af met een pasta van Julia’s Pasta en een lekkere kop (papieren bekertje) met thee van Starbucks, die we beiden op het station kochten.

amsterdam

Best veel gelachen gister. Zowel om de grappen van Floor (en mezelf) en het soms forceren voor een foto. (just joking – HAHA)

Als ik nu aan gister denk, word ik helemaal blij. Het was zo gezellig en leuk (dat is het altijd met Floor) – (en al helemaal in Amsterdam). Ik heb echt genoten van de stad en zijn (of haar) vibesGood vibes only, zal ik maar zeggen. Ik vind dat er zo’n heerlijke sfeer in Amsterdam is, waar ik gewoon helemaal blij van wordt.

Floor, als je dit leest. Volgende keer weer?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mark 18 oktober 2015 at 08:44

  Lieve Daphne

  Wat een leuk en lief verhaal

  Ga de wereld maar ontdekken

  Liefs,

  Je Vader

 • Reply Floor 18 oktober 2015 at 15:35

  ofcourse ! volgende keer gewoon een andere stad 😉 en ik ben nu eenmaal gezellig hè hahaha

 • Reply annajirina 18 oktober 2015 at 15:47

  Wat leuk om te zien! Altijd gezellig, een dagje shoppen :-).

 • Leave a Reply