Food

Recept • Next level granola

granola

Elke zaterdag sta ik weer een paar uurtjes in de keuken om mijn wekelijkse portie granola klaar te maken. Elke keer probeerde ik weer iets nieuws. Ongeveer een half jaar geleden maakte ik een artikel over hoe ik granola maakte op het begin. Vandaag laat ik jullie een recept voor granola (of muesli) zien die een beetje anders is dan je misschien zou verwachten!

Wat ik zo leuk vind aan granola is dat je het helemaal kunt maken zoals jij het lekker vind. De basis is eigenlijk havermout of een andere soort graan. Verder heb je een aantal toevoegingen nodig, olie en een zoetstof.

Wat het recept wat ik met jullie ga delen zo anders maakt is, dat er quinoa in deze versie zit. Misschien een raar idee, maar het is best lekker en súper gezond!

geluk 277

Wat heb je nodig?

 • een basis (ik heb 300 gr gebruikt)
 • toevoegingen (ook ongeveer 300 gr)
 • olie (zonnebloemolie of kokosolie bijvoorbeeld)
 • zoetstof (denk aan honing, kokossuiker of bijvoorbeeld agave siroop)

Wat ik heb gebruikt?

 • 300 gr havervlokken en boekweitvlokken
 • 200 gr noten (amandelen, walnoten en pecannoten)
 • handje zonnebloempitten
 • handje pompoenpitten
 • 3 el lijnzaad
 • 150 quinoa (try this)
 • 2 / 3 el kokosolie (gesmolten)
 • 6 el agave siroop

Mix alle ingrediënten door elkaar en verspreid het daarna over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius ongeveer. Kijk om de 10 – 15 minuten even naar de granola en schep deze even om zodat alles een gebakken wordt. Na ongeveer 30 – 40 minuten is de granola klaar. Het ligt er helemaal aan hoeveel granola je hebt gemaakt, dus dat moet je zelf even bekijken. Zorg gewoon dat je de granola goed in de gaten houd.

geluk 280

geluk 282

geluk 283

Nadat je de granola uit de oven hebt gehaald doe ik hem in glazen potten. Je kunt de granola makkelijk een paar weken afgesloten bewaren. Ik gebruik granola meestal in mijn sojayoghurt, wat érg lekker is.

geluk 292

geluk 299

Heb jij weleens granola gemaakt?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Femke Steketee 13 oktober 2015 at 20:27

  Zo, goed bezig! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar dit is wel heel gezond! En goed voor de energie! x

 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure 15 oktober 2015 at 07:36

  Ik maak tweewekelijks zelf mijn granola. Het is simpel te maken en zo lekker :)

  • Reply Daphne 15 oktober 2015 at 16:20

   Oeh, wat leuk om te horen!

  Leave a Reply