Food

Daphne’s Bietensmoothie

enjoy 146

Iehhhhhhh! Bietjes!!!!!! Ja, I got ya. Dat had ik eerst ook. Maar sinds dat ik ze in mijn smoothie verwerk, ben ik helemaal blij met de super gezonde groente. Ik probeerde laatst wat uit met recepten en ontdekte deze heerlijke, frisse, rode bietensmoothie. Ik heb geprobeerd om de bietensmaak iets minder aanwezig te laten zijn.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen/1500 mL)

enjoy 130

  • (verse) bietensap (kun je bij de supermarkt kopen of zelf maken natuurlijk)
  • 2 sinaasappels
  • 1 banaan
  • handje frambozen
  • handje bevroren kersen
  • stukje gember
  • sap van een halve citroen

De dag van te voren heb ik verse, zelfgemaakte bietensap gemaakt. Mam en ik gingen naar een pluktuin waar ze ook groente teelde. We haalden ongeveer 11 bietjes uit de grond en betaaldem hier een klein prijsje voor. Eenmaal aangekomen waste en sneed ik de bietjes en maakte ik er sap van in onze sapcentrifuge. De sap deed ik in een super cute glazen fles van Ikea. En trust me, de verse sap is veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

enjoy 106

enjoy 108

enjoy 111

enjoy 117

Maar oké, laten we maar gaan beginnen met de smoothie.

hoi5

Doe alle ingrediënten in de blender en voeg hierbij de bietensap toe. De hoeveelheid hangt af van wat jij lekker vind. Je kunt de smoothie aanlengen met water. Blend alles tot een glad geheel.

hoi6

Wat een biet veel kleur afgeeft, hè?

enjoy 141

En dan is je smoothie alweer klaar! Ik schreef een hele tijd geleden ook een post over mijn groene smoothie. Dus als daar misschien nieuwsgierig naar bent, kun je daar ook nog een kijkje naar nemen.

Heb jij weleens een smoothie met biet gehad?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply