Lifestyle

Wat te doen in jouw zomervakantie?

Hé allemaal!

Yes, ook ik heb eindelijk vakantie! We zijn er allemaal wel aan toe. Maar ongeveer in het midden van deze lange vakantie heb ik altijd het gevoel wat ik eigenlijk moet gaan doen (oftewel verveling). Vandaag heb ik voor jullie een inspiratie-artikel, voor wat inspiratie (‘duh’) als je even niet weet wat je moet doen. Hope you enjoy!

collage begin

Koken / bakken

tumblr_nrf0v9V7Ti1uwb4q1o1_500

Dat was eigenlijk het eerste wat in mij opkwam. Ik vind het echt verschrikkelijk leuk om in de keuken te staan en allemaal verschillende (gezonde) dingen te brouwen. Ik haal de meeste inspiratie wel uit kookboeken en internet (zie artikel ‘mijn favoriete kookboeken’ https://daphneenzo.wordpress.com/2015/04/06/mijn-favoriete-kookboeken/ ). Ik denk dat koken / bakken echt iets is om te doen als je je verveelt/niet veel te doen hebt.

Naar een festival

Ja, heel erg cliché. Maar het is wel iets wat echt bij de zomer hoort en wat mij ook echt een zomergevoel geeft.

collage festival

Als ik eerlijk moet zijn, ben ik zelf nog niet naar een écht festival geweest, maar dat ben ik zeker van plan. Ik denk dat ik daar nu nog iets te jong voor ben.

Naar het strand

Eigenlijk vind ik dit nog hét ultieme zomergevoel geven. Lekker aan te strand liggen met je strandbedje en de parasol. Afentoe een duik nemen in het zoute water. En simpelweg gewoon genieten. Vooral als het lekker weer is is dit leuk om te doen.

7990a7a8ca0c62492b8b7d4d1b36a435

Uitstapjes

Naar een pretpark, strand, Amsterdam, Utrecht noem maar op. Onder het onderwerp ‘Uitstapjes’ kun je veel verschillende dingen benoemen. Al is het alleen maar een dagje aan het zwembad zitten. Als ik aan uitstapjes denk, denk ik aan Tienertour. Dan kun je voor een lage prijs een aantal dagen met de trein naar elke plek waar je maar heen wilt. Het is al best wel bekend in Nederland, maar voor als je het nog niet kon is het misschien een leuk ideetje om met je vrienden te doen.

Picknicken

collage picknick

Ook deze activiteit valt onder het onderdeel ‘uitstapjes’, maar oké. Picknicken is iets wat heel gezellig, lekker en zomerachtig is. Iedere vriendin maakt iets en dan kom je op de geplande datum samen in het park, aan het strand of aan een rivier om jullie brouwsels op te peuzelen.

Vintage winkels afstruinen

Aw, dit is iets wat ik zelf heel graag veel wil gaan doen. In mijn dorp ligt nog een grote vintage winkel, waar ik snel nog eens een keer een kijkje wil gaan nemen. Maar voor de rest moet je al snel naar de stad om een tweedehands winkel te vinden. In Amerika wil ik heel graag naar Thrift Shops om daar misschien nog wat unieke items te scoren. Wie weet?

Ik vind zelf ook wel dat je in een vintage winkel iets langer de tijd moet nemen om

Moodboard maken

“De beste ideeën ontstaan als je je verveelt.” – zei mijn moeder eens. En ja, het klopt. Niets is dan leuker om al die brain-spinsels op te schrijven, te plakken of te tekenen. Doe je best om al die ideeën in een mooie creatie samen te voegen. Als ik me even verveel ga ik al snel denken aan wat ik het volgende seizoen voor fashion-dingetjes wil scoren. En wat voor outfits ik aan wil gaan doen. Of nieuwe recepten uit te proberen. Of ik probeer mijzelf weer te motiveren om te gaan rennen. Allemaal dat soort dingen. Dan zoek ik vaak op weheartit naar ‘workout inspiration’ of ‘streetstyle’ en dan kan ik wel urenlang kwijlend blijven scrollen van alle leuke dingen die ik tegenkom.

large (8)

large (9)

Nieuwe plekjes ontdekken

Pak de fiets en fiets gewoon eens een stukje. Je zal verbaasd zijn wat je allemaal tegenkomt. Just do it. Dit is voor mij echt zo’n perfect beeld van wat ik zou doen als ik misschien ooit in Amsterdam ga wonen. Aw, wat is dat een droom van mij. Wat wil ik dat graag…

Youtube video’s kijken

Al typ je alleen al ‘summer lookbook’ of ‘summer DIY’ in bij de zoekbalk, krijg je tig video’s om te bekijken. En omdat jij toch niet zoveel te doen hebt in deze vakantie, heb je genoeg tijd om al die filmpjes te bekijken en weer helemaal up to date te zijn van al het videomateriaal dat er op youtube staat.

bron foto’s; weheartit, pinterest, tumblr

Ik wens jullie alvast een hele fijne vakantie! En geniet er vooral erg veel van want zo’n lange, warme vakantie heb je niet altijd ;).

Heb jij ook al vakantie? Zo ja, wat zijn je plannen? Ben ik wel benieuwd naar ;).

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply