Food

Wokgerecht

Hé guys!

Hoe gaat het met jullie? Het duurde even een tijdje voordat er weer een artikel aankwam. Maar hier ben ik weer hihi. Vandaag ga ik jullie een wokgerecht laten zien, die ik zelf een beetje heb verzonnen. Hij is zo simpel, dat ik het bijna niet meer zelf bedacht kan noemen haha.

Ik heb het erg druk op school. Ik kan je vertellen dat die laatste weken toch nog in het teken staan van zwoegen, leren en werken ;-).

17

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1

– bakje tofu

– 1 pak woknoedels

– 1/2 zakje(s) bami-, nasigroente of een andere soort groentemix

– klein bakje satésaus

– paksoi

– paprika

– kruiden

– bakje taugé

2

Bak de tofu in een (wok)pan.

3

4

Voeg de satésaus toe aan de tofu en breng deze vervolgens op smaak met wat kruiden (ik gebruik chinese 5-spices, kerriepoeder en wat peper en zout. Ik voeg ook nog wat rijstmelk aan de satésaus toe om het iets vloeibaarder te maken.

5

Zo ziet de saus met tofu er ongeveer uit als hij klaar is. Als je de saus uit de (wok)pan hebt gehaald, is het tijd om de groente te gaan bakken. Ik begin met de paprika en de stengels van de …… . Voeg als deze een beetje zacht zijn geworden de groentemix bij de paprika.

6

7

Voeg nu de taugé toe en als deze iets zachter is geworden is het tijd om de bladeren van de …. toe te voegen.

9

11

10

8

Kook ondertussen de woknoedels.

12

Giet deze af als het klaar is. En als ook de groente klaar zijn is het tijd om de saus, de noedels en de groenten te mengen in een grote schaal.

13

14

Lekker om te serveren met wat kroepoek. Eet smakelijk!

15

16

Hope you enjoy!

Poeh, wat was het gister warm hè? Ik hou erg van warm weer, maar als het zó warm is, kan ik het niet meer zo goed handelen.

Wat vinden jullie een leuker seizoen? De winter of de zomer?

Geniet van jullie weekend!

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply