Food

Daphne’s Lasagne

Hai!

Vandaag heb ik het recept van de lasagne die ik vaak maak thuis. Hij is erg lekker en makkelijk te maken. (volgens mij vermeld ik dat bij bijna al mijn recepten haha) Maar ik meen het ook echt. ‘Iedereen kan koken’ 😉

Yes, het is woensdagavond en we hebben nu al lekker weekend ivm Hemelvaart! Woehoe! Ik ga lekker aan mijn blog werken en een rondje hardlopen hihi.

1

Wat heb je nodig?

– aubergine

– courgette (deze had ik vandaag niet in huis)

– paprika (deze ook niet)

– bosui

– 2 uien

– pot tomatensaus (ik gebruik Tex Mex)

– blik gepelde tomaten

– lasagne platen

– geraspte kaas

– kruiden (zout, peper, oregano, basilicum)

2

Fruit de ui en bosui. Voeg daarna de groente (aubergine, courgette, paprika en mais toe)

3

4

Voeg als de groente iets zachter zijn de saus toe en voeg daarna ook de kruiden toe. De basilicum geeft de saus een echte zoete en frisse smaak. De oregano is ook erg lekker bij dit recept. Beide soorten kruiden zijn vers, extra lekker.

5

6

7

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Dan gaan we de lasagne bouwen. Begin met een laagje saus en dan de lasagne platen. Ga zo door totdat alle saus op. Zorg dat alle platen geheel bedekt zijn met saus, anders blijven ze hard. Eindig met een laagje saus. Doe hier de kaas overheen en daarover wat peterselie (ziet er leuk uit en is lekker).

8

9

10

11

12

13

Doe de ovenschaal voor 15 minuten op 200 graden in de oven.

14

Bon appetit.

15

16

Iedereen heeft zijn manier om lasagne te maken. Ik vind hem zo erg lekker. Vroeger gebruikte mijn moeder altijd zo’n pakje met poeder waar je melk aan toe moet voegen. Maar dit recept is natuurlijk veel gezonder en lekkerder hihi.

Wat gaan jullie met Hemelvaart doen?

Liefs, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Lisa 14 mei 2015 at 19:48

  Aaah, ik ben dol op lasagne!

 • Reply robin 15 mei 2015 at 12:24

  dit ziet er lekker uit! en vooral een beetje een crispy laag.. yum :)

 • Reply Nienke 15 mei 2015 at 22:24

  Het ziet er erg lekker uit! Wij eten maandag ook altijd lasagne en dit smaakt me altijd erg goed. xo :)

  • Reply dgaleenders 16 mei 2015 at 06:57

   Dankjewel & alvast eetsmakelijk Nienke 😉 !

  Leave a Reply