Food

Aardbei-Rabarber Compote

Hé guys!

Ik vertelde laatst in de post over mijn aankoopjes in het tuincentrum over onze groente- en fruittuin die helemaal omgespit waren. Maar ik had jullie niet verteld dat er in de groentetuin nog een paar plantjes staan waar ik van kan eten. Zo staat er een rabarberplant, een frambozenplant en een aantal aardbeienplantjes.

Vandaag maak ik een Aardbei-Rabarber Compote voor jullie. Dit recept maakte ik al vanaf jongs af aan, omdat we altijd al rabarber in de tuin hebben gehad. Ik vind het echt heel lekker en het is ook helemaal niet moeilijk. Écht een aanrader.

18

Ik gebruik rabarber uit onze eigen tuin, maar ze hebben ook gewoon rabarber strengen in de supermarkt. Ik denk dat de meeste mensen bij ‘rabarber’ niet gelijk zoiets hebben van lekker (i could be wrong),  maar dit is echt een heel lekker recept die lekker zoet is door de honing die erin zit. Laten we beginnen!

Wat heb je nodig?

11

– bakje aarbeien

– 6-7 strengen rabarber

– water om de bodem van je pan nat te maken

– honing om het iets zoeter te maken (rabarber is best zuur)

Maar voordat we gaan beginnen moet de rabarber natuurlijk eerst van de plant geplukt worden.

1

Meet the rabarberplant

6

5

Opzich had ik dit recept helemaal kunnen maken met ingrediënten uit de tuin. Maar jammer genoeg is het nog iets te vroeg om de aardbeitjes te plukken hihi. Het is eigenlijk ook nog best wel vroeg in het rabarberseizoen, maar ik kon het niet laten om het recept nu al te maken.

7

Meet the strawberries. We moeten snel een keer stro tussen de aardbeienplantjes leggen, dus dat staat nog op de to-do list voor de komende tijd. :)

8

9

Upcoming baby-strawberry.

Nou, nu dat we alle ingrediënten hebben, gaan we beginnen met het maken van de compote.

12

Haal als eerste de bladeren van de rabarber en snijd dan de uiteinde van de rabarber van de stengels af. Snijd te daarna in grove stukken.

13

Doe dit in een ruime pan en was daarna ook de aardbeien en snijd deze ook wederom in grove stukken.

14

15

16

Zet de pan dan op het vuur en doe er wat water bij, genoeg om de bodem van de pan te bedekken met water. Doe er niet te veel water bij, want anders wordt het te waterig. (dat gebeurde deze keer bij mij)

19

Laat de compote goed koken totdat alles zacht en smeuïg is. Voeg als laatste zo’n 3 el honing/agave siroop toe (of suiker als je dat liever hebt)

21

En dan is het klaaar! 😉

Ik vind het erg lekker om dit mengsel in mijn toetje/yoghurt te doen. Deze ochtend at ik sojayoghurt met granola, een geraspte appel en wat van de aardbei-rabarber compote. So delicious!

23

22

Wat is jullie favoriete recept met rabarber?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

  • Reply BeautyblogLaura 10 mei 2015 at 10:33

    Ziet er goed uit! x

  • Leave a Reply