Lifestyle

Mijn favoriete kookboeken

Hé!

Vandaag laat ik jullie zien wat mijn favoriete (healthy) kookboeken. Ik heb niet zo’n fantastisch brein dat ik alle recepten zomaar zelf kan verzinnen, daarom bestaan er waarschijnlijk kookboeken ;). Ik heb niet heel veel kookboeken, maar gebruik deze die ik nu heb wel erg vaak. Er staan er zeker nog een paar op mijn wishlist die ik binnenkort wil gaan kopen.

hoi1

Ik gebruik voor inspiratie niet alleen kookboeken, maar ook internet en tijdschriften. Zo ben ik helemaal fan van de kooktijdschriften van de albert heijn en jumbo. Je kunt ze gewoon gratis meenemen uit de supermarkt en kijken wat je er leuk in vind. Ik scheur altijd de recepten uit waarvan ik denk dat ze lekker zijn. Deze plak in dan in in een plakboek. Mijn moeder heeft dit vroeger ook gedaan en heeft nu zo’n 10 multimappen vol met recepten in de kast staan. We gebruiken ze nog altijd heel veel.

hoi2

Kookboeken

5 april 029

De Voedselzandloper – het kookboek

hoi3

Voedselzandloper heeft ook nog een theorieboek (die ik nog niet heb gelezen, maar wel binnenkort wil gaan lezen ;)), maar recepten vind ik nog altijd leuker dan de lettertjes hihi. In het boek staan lekkere en makkelijke recepten. Het is geschreven door Pauline Weuring die jullie denk ik wel kennen van haar blog uitpaulineskeuken. Ik ben fan!

5 april 013

Powerfood

hoi4

Powerfood is geschreven door Rens Kroes (de zus van Doutzen!) die ook een blog heeft. In het boek vind je echte basisrecepten, maar ook leuke onverwachte (gezonde) dingen, zoals oreo’s, chocoladepasta enz. Je wilt niet weten hoe vaak ik het boek gewoon random heb doorgebladerd en tegelijkertijd heb zitten kwijlen…. :p

hoi5

De Vegarevolutie

5 april 016

Ik kwam dit boek tegen in een tijdschrift die werd aangeraden door de Groene Meisjes (die vegan zijn) In het boek vertelt Lisa Steltenpool (schrijfster) over haar mening over vegan zijn. Voor degene die niet weten wat dat is: je eet simpelweg geen dierlijke producten meer en dan heb je het niet alleen over een stukje vlees (vegetarisch) maar ook over dierlijke vetten, gelatine etc. Ze vertelt in haar boek dat vegan-eten kan leiden tot 4 revoluties: revolutie voor je lijf, revolutie voor de dieren, revolutie voor de planeet en de revolutie voor de mensheid. Echt heel interessant! Zeker een aanrader! Aan het einde van het boek heeft ze nog een paar vegan recepten.

hoi6

Nou, dit waren ze dan ;). Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Hebben jullie misschien nog tips voor leuke kookboeken? Wat is jullie favoriet?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ellemieke 6 april 2015 at 21:22

    Leuk artikel! Ik wil die van Rens Kroes graag nog een keer kopen, zelf heb ik vooral studentenkookboeken zoals „makkelijk en simpel” en „ Fokke en Sukke en het studentenkookboek”. Ook leuk, maar ik hou toch wel wat meer van uitgebreider en gezonder eten!

  • Reply annekosters 3 mei 2015 at 14:16

    Het even doorbladeren van Powerfood komt mij herkenbaar voor. Poh lekker 😀

  • Leave a Reply