Food

Mexicaanse witlof

Heej iedereen,

Vandaag heb ik een mega lekker avondeten recept voor jullie: namelijk mexicaanse witlof. Het is een soort ovenschotel met mexicaanse ingrediënten en witlof met bovenop tortillachips <3. Mijn moeder heeft dit recept vroeger van iemand gekregen toen zij met koken en bakken aan het experimenteren was. Wij eten dit recept regelmatig thuis. Ik ben niet zo’n fan van witlof, maar door dit recept kan ik het iets makkelijker eten.

1

Wat heb je nodig?

2

– 1 tot 2 uien

– 1 blik gepelde tomaten (dit hadden wij niet in huis dus gebruikte we een tacomix – ook dit is erg lekker)

– Tabasco

– 1 blik mais (staat per ongeluk niet op de foto)

– 1 zak tortilla chips

– kaas

– olijfolie

– evt. wat verse koriander of peterselie

3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de witlof grof en was deze. Kook deze dan totdat ze beetgaar zijn.

5

mexicaanse witlof 004

Fruit de ui in wat olijfolie. Doe hierna de tomaten erbij (met de saus), die je in iets kleinere stukjes moet hebben gesneden. Daarna de mais toevoegen (zonder vocht).

4

Op smaak brengen met wat zout, peper en tabasco. Laat dit mengsel nu zo’n 5 minuten op het vuur staan met een deksel op de pan. Daarna de peterselie of koriander toevoegen.

76

Meng de tomatenmix en de witlof door elkaar en doe dit in de met olijfolie ingevette ovenschaal. Kruimel hierover de tortillachips. Dek het geheel af met een laagje geraspte kaas.

8

9

10

Zet de ovenschaal in de oven totdat de kaas is gesmolten. En dan is je mexicaanse witlofschotel klaar ;). Eet smakelijk!

11

Wat is jouw favoriete recept met witlof?

Veel liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply