Food

Homemade Granola

Hallo!

Vandaag een recept waar ik echt helemaal verslaafd aan ben; namelijk HOMEMADE GRANOLA. OMG, dit is zo lekker en … gezond :). Het is heel makkelijk om te maken en je kunt er helemaal je eigen twist aan geven. Heerlijk in de yoghurt als ontbijt of als toetje.

1

Wat heb je nodig?

2

– 200 gram havermout

– 200/300 gram dingen die je allemaal wilt toevoegen aan je granola (noten, zaden etc.)

– 3 el kokosolie

– 3 el zoetstof (ik gebruik honing en agave siroop-de honing was bijna op)

– evt. handje rozijnen of elke andere soort gedroogde vruchten

3

Wat ik gebruik als dingen die ik erbij toe wil voegen: (van beneden naar boven) amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, kokosschaafsel, lijnzaad, pecannoten en walnoten.

Let’s get started

4

Verwarm de oven voor op 170 graden. Ik heb geen magnetron dus zet ik een ovenvast schaaltje met 3 el kokosolie in de oven (dit kun je dus ook in de magnetron doen).

5

Meng de havermout en andere noten, zaden etc. in een schaal. Doe daarna de kokosolie (die je uit de oven haalt) en 3 el honing/zoetstof bij het havermoutmengsel.

6

7

Sprijd het mengsel daarna over de met bakpoeder bekleden bakplaat en zet hem dan voor 5 minuten in de oven. Na die 5 minuten haal je hem uit de oven en schep je de granola om (anders kan het gaan verbranden). Zet hem daarna terug in de oven en herhaal dit elke 5 minuten. Uiteindelijk heeft je granola in totaal 15 minuten in de oven gezeten. Laat het na die 15 minuten helemaal afkoelen en dan kun je het in een wekpot of andere bak/schaal/kom doen (van te voren nog even de rozijnen toevoegen).

8

10

11

Jummie tijd om te smikkelen.

12

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply