Food

Bananenbrood

Hi!

Vandaag een recept voor jullie voor bananenbrood. Ik heb hem niet zelf verzonnen. Ik gebruik het basisrecept en voeg er zelf nog wat dingen aan toe wat ik erg lekker vind. Ik heb het recept van het boek ‘De voedselzandloper’ en daar dan het kookboek van. Het bananenbrood is perfect als broodvervanger of als snack.

1

2

Wat heb je nodig? (voor 1 cake)

3

– 3 bananen

– 3 eieren

– 50 gram dadels

– 150 gram amandelmeel

– ongeveer 2 tl bakpoeder

– snufje zout

– snufje kaneel

– noten/bessen/zaden optioneel (zoals walnoten, krenten, cranberries, chia seeds, gojibessen etc.)

4

Verwarm de oven voor op 175 graden.

5

6

Pureer de bananen en dadels samen tot een gladde massa. Doe dit mengsel in een kom.

7

8

Mix nu in een aparte bak de eieren en een snuf zout samen. Voeg dit daarna toe aan het bananenmengsel en mix dit goed door elkaar.

9

10

Mix de droge ingrediënten door elkaar (meel, bakpoeder, kaneel) en doe dit daarna bij het ei-banaan mengsel.

11

12

Mix daarna alle noten, bessen etc. door het mengsel.

14

Zet de cake voor 40 minuten in de oven. Check na deze 40 minuten met een satéprikker of hij goed is.

15

16

En dan is je bananenbrood klaar!! Smikkelen maar! Super healthy en lekker.

Wat is jullie favoriete snack?

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply