Food

De 25 foodvragen tag

Hi!

Een tijdje geleden zag ik ‘de 25 foodvragen tag’ op verschillende tags langskomen en vond het erg leuk en interessant. Tags vind ik meestal niet zo interessant om te lezen, vooral omdat ze langdradig zijn, maar deze vond ik erg leuk om te lezen. Dus vandaag vul ik de ‘tag’ ook voor mijzelf in ;).

5

Wat ik je favoriete ontbijt?

Ik heb 3 favorieten haha, ik kan gewoon niet kiezen. I love panecakes, vooral als ontbijt. Meestal ga ik gewoon voor de simpele versie zonder poespas, waarvan het recept ook op mijn site staat.  Maar daar heb ik natuurlijk niet altijd de tijd voor, dus dan ga ik meestal voor een rijstwafel met avocado (die echt altijd lekker blijft) of een bakje sojayoghurt met havermout.

Hoe drink je je koffie?

Ik drink eigenlijk geen koffie, haha. Het kan zijn dat ik nog jong ben om de smaak te waarderen, maar ik denk dat het eerder zo is dat ik het niet zo lekker vind. Wie weet, misschien komt het nog wel. Ik ga liever voor een kop warme thee.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik eet in het algemeen niet zo veel brood meer en dus ook geen broodjes. Maar als ik bijvoorbeeld op stap ben en we ergens iets eten, vind ik een broodje met mozzarella, tomaat en pesto wel erg lekker!

Soep of salade?

Oef, moeilijke vraag, maar ik denk dat ik voor soep ga. Mijn moeder maakt weleens soep en deze zijn echt goddelijk! De groenteman in het dorp kan er ook wat van :-P. In Parijs at ik echt the best onionsoup ever! Salade vind ik ook wel lekker, maar de laatste tijd heb ik dit al lang niet meer gegeten (wat ik overigs wel weer wil gaan doen).

Wat is je favoriete kookboek?

Powerfood van Rens Kroes. Ze heeft hele nuttige, lekkere en gezonde recepten in haar boek staan. Ook de plaatjes zijn erg mooi. Ik heb het boek volgens mij al zo’n 10x doorgelezen omdat ik het zo’n leuk boek vind, haha. Rens heeft zelf ook een foodblog die mij erg aanspreekt en waar ik dus af en toe even een kijkje op neem. En niet te vergeten .. want over een tijd komt Powerfood 2 in de winkel, YAY.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Aah, alweer zo’n moeilijke vraag! Ik denk nooit meer zoet, want mijn dagelijkse kost bestaat uit hartig volgens mij. Wat moet je anders ’s avonds als avondeten eten? Behoort fruit of yoghurt eigenlijk ook toch zoet? Anders maak je het me wel heel erg lastig haha.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Mexicaans! Echt mijn all time favorite! Vanaf jongs af aan was een echte treat voor het gezin; mexicaans eten! Ah, I love de nachos, wraps, tortilla’s en de fajitas. Mijn vader is een echte amerikaan-gek en houd heel erg van het ‘Hard Rock Café’, ook hier ben ik dus al vele malen naar toe geweest. Hier kun je hamburgers en salades eten, maar ook nachos en fajitas. Dit neem ik ALTIJD!

4

Wat is je favo foodfilm?

Uhm, in mijn leven heb ik niet heel veel foodfilms gezien. Maar ééntje die ik heb onthouden heet ‘Julie & Julia’. Het gaat over een foodblogger Julie die haar saaie leven beu is en besluit alle recepten uit het kookboek van haar grote voorbeeld Julia Child te maken. Er gebeuren leuke en grappige, maar ook minder leuke dingen met Julie. Ik denk dat ik deze film wel mijn favoriet mag noemen haha.

Wat is je meest ultieme guilthy pleasure?

Een groot stuk pure chocola van Tony Chocolony! Dit is zo verrukkelijk en als je eenmaal 1 stuk op hebt kun je niet meer stoppen! Of een bakje chipies is ook om van te genieten! 😉 Oh, wacht en oliebollen of een zelfgebakken taart  of churros ….

Wie is je grootste inspiratiebron?

Van alles en nog wat. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat iets/iemand mijn grootste inspiratiebron is. Maar ik denk dat mijn moeder en ikzelf daar wel een van de grootste inspiratiebronnen zijn. Mijn moeder omdat zij mij toelaat om te koken/bakken wat ik wil en mij daar ook in aanspoort (klinkt dit raar?). Samen hebben wij de healthy-lifestyle à la ‘onze manier’ ontdekt en opgebouwd. Ikzelf, omdat ik mezelf het gemotiveerd om meer in de keuken te staan en aandacht te besteden aan wat ik eet en niet een pakje ‘not healthy’ koekjes naar binnen te werken. Ik denk wel dat ik trots mag zijn.

large

Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis koken. Simpel weg heb je meer keus, kost het minder geld en is het verschrikkelijk leuk ;).

Wat is je lievelingsrestaurant?

Oeps, hier kan ik weer niet echt goed antwoord op geven. Ik heb geen specifiek favo restaurant. In de buurt van mijn woonplaats vind ik de plaats waar wij kerst hebben gevierd wel een erg grote kans maken. Het eten was heerlijk (ik had een vegetarische maaltijd). Ik had een lasagne die echt mégá lekker! En om nog niet over de toetjes te praten! Ook ‘Hard Rock Café’ vind ik wel een lekker restaurant, waar ik net wat over vertelden. Er is er één in NL, die in Amsterdam ligt.

Boodschappen doe ik bij ..

Jumbo, op zaterdag halen mijn moeder en ik alle boodschappen voor heel de week. Mijn moeder vind Jumbo zelf de fijnste, verder heb ik daar niet heel veel redenen voor.

1

Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb is ..

Franse uiensoep in Parijs!

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Ik moet eerlijk zijn dat ik van Heston Blumenthal nog nooit eerde had gehoord, maar ik denk dat ik met hem wat koffie zou drinken.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een oven en een gasfornuis ;).

Mijn favo snack is ..

Appelschijfjes met pindakaas. Dit is lekkerder dan je denkt! Of hummus met worteltjes!

Wat zit er op jouw pizza?

Gegrilde groenten. Deze versie at ik een keer in Domburg bij een pizzeria en hij was echt heerlijk, echt een aanrader!

Wat lust je echt niet?

Vis. Vaak geprobeerd, maar ik ben er nooit van gaan houden. And I know, soms vette vis is gezond, maar ik vind het gewoon niet lekker ..

large (1)

Mijn favoriete foodblog is ..

www.degroenemeisjes.nl! Ze hebben echt hele leuke recepten en inspireren met echt met hun vegan-lifestyle!

Wat staat er op je foodbucketlist?

Pitahaya. Dit is een soort witte kiwi die er echt heel pretty uitziet. Ik zie vaak zo’n perfect pictures op weheartit met zo’n vrucht erop. Ik zag de vrucht in een groente winkel in Parijs liggen en wil hem zeker een keer proberen!

Ik kan niet leven zonder ..

Eten, maakt niet uit, als het maar lekker is.

Ik hoop dat jullie de tag leuk vonden!

Wat is jullie favoriete foodblog?

XOXO, Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply