Lifestyle

DIY Kettinkje

Heej,

Ik heb nu al voor jullie een DIY haha. Ik ga jullie laten zien hoe je zelf een ketting kan maken van een koord. Het is super makkelijk en origineel :). Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Wat heb je nodig?

wat nodig dusk

Ik heb alles bij de hobbywinkel in het plaatselijke dorp gekocht. Deze kom je zeker op andere plaatsen ook tegen.  Ik koop alle onderdelen in zakjes apart. Ze zijn ongeveer 1 euro of minder per zakje. Over de naam van het gespje ben ik niet helemaal zeker, maar dit kun je zeker na vragen bij de hobbywinkel.

3

Ik ga kijken hoe lang ik mijn ketting wil. Als eerste knip je een royaal stuk af van het touw en daarna knip je deze bij door eerst bij je zelf te kijken hoe lang hij uiteindelijk word (hou in je gedachten dat hij nog iets langer wordt door de sluiting die we er dadelijk aan de ketting gaan maken)

5

Als eerste doe je een beetje lijm in het gespje, waarna je 1 uiteinde van het koord hierin legt en deze plat druk met de tang zodat hij goed vast zit. Haal dan het hangertje door de andere kant van het koord en maak het tweede gespje vast aan de andere kant van het koord.

7

De ringetjes kun je gemakkelijk met je vingers open maken. Haal het ringetje door het gespje en doe bij 1 van de twee kanten van het koord ook het sluitertje door het ringetje. Aan de andere kant laat je gewoon één ringetje. Op de rechter foto kun je zien hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Nu heb je je zelf gemaakte ketting :).

9

Ik ben zelf helemaal gek van deze kettinktjes. Vooral het zwarte koord vind ik een heel leuk effect geven. Je zou ook een kettinkje kunnen maken met een schakel koord (deze kun je ook makkelijk verkrijgen bij de hobbywinkel voor weinig geld). Hierbij hoef je dan niet de gespjes te gebruiken, maar voor de rest is het gewoon het zelfde. Oh ja, en aan het hangertje moet je een ringetje maken (dat je hem aan de schakelketting kan bevestigen).

Ik hoop dat jullie het een leuke DIY vonden :).

Merry Christmas,

Liefs,

Daphne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply